08.08.2019 | 21:18
Доган и Георги Гергов зад партията на Слави
Трифонов на инструктаж всяка седмица в личните сараи на Доган в "Бояна"

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и пловдивският олигарх Георги Гергов са двамата опекуни, благословили политическия проект на чака-рака любимеца и бъдещ политик Станислав Трифонов-Слави.

Допреди месец, седмици наред доскорошният шоумен е ходил в Сараите на инструктаж, затова партията му „Няма такава държава“ спокойно може да бъде определена като външна продукция на Сокола, разкриват източници на „Галерия“.

Според тях бащата на ДПС искрено се забавлявал с намерението на Трифонов да влезе в политиката и го насърчавал, за да види какво може да се получи от подобен експеримент.

Напоследък много активна в совалките била и Мая Манолова, а възможността тя да играе комбина със Слави, все повече надвисва със страшна сила. Омбудсманът се гласи да се пусне в битката за кмет на София, подкрепена именно от партията на учиндолеца.

Според повечето анализатори Слави трудно би могъл да размести пластовете в българската политика. Негов минус бе интервюто му с премиера Бойко Борисов. По време на разговора Трифонов, който допреди това шумно се афишираше като непримирим опозиционер, не зададе нито един неудобен въпрос на министър-председателя.

Има и коментатори, които смятат, че бъдещата партия на Трифонов може да спечели около 10% от местата в един следващ парламент и да се бори да бъде балансьор, заемайки мястото на вече разединените патриоти. По ирония на съдбата през последните десетилетия именно партията на Доган ДПС е по средата и определя накъде ще тръгнат събитията в страната. Понякога Сокола използва и други формации, чрез които участва в голямото раздаване. Пред подобен експеримент сме изправени и сега.

Освен с Ахмед Доган, смята се, че Дългия се е коалирал и с Георги Гергов, като целта на заверата им е Корнелия Нинова. Според една от версиите, телевизията, която Слави е купил, е NBT на Гергов. Каналът бил придобит срещу 6 млн. лева заедно със студиата и техниката. Телевизията реално не съществува от 2013 г., но пази честотата си за излъчване.

Ако тази версия се окаже истина, може да се предполага, че Гергов до голяма степен е занижил реалната цена на медията, но в замяна на това ще използва бъдещата телевизия на Слави за битка с основните си врагове, начело с Корнелия Нинова и сегашното ръководство но БСП.

Между Трифонов и Гергов има и връзка по имотна линия. Преди години шоуменът си купи апартамент от 240 квадрата в комплекса „Порт Палас“ край Варна, построен от собственика на Международния панаир в Пловдив. Според някои информация Слави е придобил имота срещу 1 милион лв., а според други – олигархът подарил голяма част от апартамента, като изпълнителят на „7-8 и ще си паднала“ платил пренебрежимо малка сума, приблизително равна на данъчните такси.

1 коментар

  1. Валка каза:

    Това ми напомня приказката за краставите магарета ………………..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране