26.11.2019 | 15:24
Доган сменя Карадайъ с Пеевски като председател на ДПС?
Националната конференция ще се проведе през пролетта на 2020 година
Делян Пеевски ще бъде номиниран и предложен за председател на ДПС на предстоящата национална конференция, която се очаква да се проведе през пролетта на 2020 година.

Eдна новина се разнесе със светкавична бързина сред актива на ДПС в Кърджали, а и не само там. Заговори се, че е спусната секретна директива от най-отгоре, да почне опипване на почвата сред актива и електората на ДПС за готовността на евентуална смяна на Мустафа Карадайъ, който така и не успя да се укрепи и докаже като председател на движението.

И в интерес на истината това си е обективната истина. Факт е, че в последните две години, традиционните избиратели на ДПС масово си коментираха, че Местан „в пъти“ е бил по голям авторитет от Карадайъ. И логично, това се усещаше на всички предизборни мероприятия. А и най важното, Доган беше почнал да се ангажира с рутинна изборна селекция, която в другите партии беше ангажимент на заместник председатели. И всичко това беше признак, че в самия Център на Централата се е оформил един вакуум, който ако не се укрепи скоро, може да се разнесе като заразна болест по области и общини.

И, вездесъщия прозря, че или лично трябва да обуе ботушите, или трябва да сложи на председателския пост няКОЙ, безспорен и не подлежащ на критики, подигравки сред актива и електората.

Не e за подценяване един много тънък и важен момент в народопсихологията на класическия електорат на ДПС – етническия турчин от провинцията. Той трудно ще приеме друг лидер, освен великия Доган!!! Всеки друг, дръзнал да стане председател (макар и посочен лично от Сокола) ще има своите кусури: дали е от севера или юга, дали е етнически турчин или помак, дали е шиит или…. и т.н.

И така, стигаме до понеделник, когато един местен авторитет и верен на Централата се „изпусна“ да каже на други двама шокиращата новина! А именно! На предстоящите местни, общински и областни отчетно-изборни събрания да следят много внимателно за готовността на хората и актива за една такава смяна в ръководството на движението. А е факт, че един нов председател бъде ли приет от Кърджалийския регион на ДПС – останалото е само формалност!

И това ако не е новина!!! Само времето ще покаже.


Тази новина бе разпространена от сайта „Фрог нюз“, а като автор е подписан „Метин Мехмед„.

Особеният словоред и ниската езикова култура показват, че в действителност авторът е бивш прислужник на Лютви Местан (за мръсни поръчки), който в момента на пълна издръжка на кмета на Кърджали Хасан Азис.

Абсурдно е Делян Пеевски да бъде посочен за председател на ДПС, защото партията по същество е турска, а българските и цигански гласове от двата последни вота са осигурени чрез системата „в брой, или кеш“. На Пеевски Доган е възложил друга задача – контрола на медиите и съдебната власт от негово име. Целта на евтината сценка е депутатът да бъде мразен от обществото заради силовото прокарване на интересите на ДПС във въпросните две сфери от обществения живот, а Доган да изглежда невинен и разтяга на спокойствие алабалистиките и философските си брътвежи  в „боянските сараи“. Тази  схема вършеше работа до 2012-2013 г.

Отдавна обаче никой в българската политика и бизнес не вярва, че Делян Пеевски е самостоятелен играч. Той е възприеман изключително и само като високоплатено прокси на почетния председател.

Разбира се, горното не означава, че бизнесменът – депутат няма да бъде издигнат формално за формален председател на ДПС. Пеевски винаги е бил номиниран на високи партийни постове, за да не бъде подхранвана излишно палотогичната му мнителност, че е възможно да бъде сменен.

А иначе новината от писанията на „Метин“ е, че зам.-председателят на ДПС Хасан Азис иска поста на Мустафа Карадайъ и вече опипва почвата на централно и „сарайско“ ниво.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране