05.10.2020 | 17:21
Домусчиев друса кючеци на яхтата си за €50 млн.
Така живеят "новите строители" на съвременна България

Журналистът Веселин Дремджиев пусна кадри от яхтата KD на Кирил Домусчиев с гърмяща от нея чалга насред тихото пристанище Гьочек в Турция. На тях се отличава, макар в сумрака, фигурата на лидера на КРИБ, който върти кючек в ритъма на Софи Маринова и други фолкзвезди за срам на работодателите и индустриалците, както и на целия български бизнес.

Преди 3 години, през октомври 2017 г. тогавашният вицепремиер и сегашно вице на Цвета Караянчева в Народното събрание – коалиционният партньор на ГЕРБ Валери Симеонов заяви: „Собствениците на Български морски флот са се изплашили, че другата година ще трябва да платят 50 млн. лв. неустойки по неизпълнението на приватизационния договор и купуват панически кораби – барем добутат донякъде задължението си за поддържането на тонаж, след като нарязаха на старо желязо купените от държавата кораби. Стига се дотам, че са включили във флота и новата си 120-метрова луксозна яхта”.

Домусчиев контрира, че „90% от твърденията на Симеонов са неверни”. Вероятно има предвид, че яхтата му не е като на истински олигарх – 120 м, а „само” 56 метра. KD – името носи инициалите на боса на КРИБ, е произведена в Италия и се оценява като нова на около 50 милиона евро. Това е близо 2 пъти повече от парите, които още преди 1 година Домусчиеви трябваше да заплатят на хазната – т.е. на всеки български данъкоплатец.

1 коментар

  1. Хаха каза:

    Домусчиев си е от район известен с гюбеците! Нищо чудно да има турска жилка и закваска ДПС!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране