27.01.2019 | 10:15
ДПС стана партия, която продава с политическото си влияние
Пеевски какво общо има с тези отрудени хора, смачкани по времето на тоталитаризма, попита Дал

Лидерът на Народната партия „Свобода и достойнство” Орхан Исмаилов я вкара в коалиция с Веселин Марешки. Касим Дал, който е зам.-председател на партията, не се съгласи с това решение и поиска оставката на Исмаилов.

Не съм съгласен с тази коалиция, защото в партията не сме взимали такова решение. Това беше негово лично решение”, заяви в „Тази събота и неделя” Касим Дал.

„Много хора около него искат да изкарат това като лично отношение. Но това са принципни неща. В такъв тюрлюгювеч няма как да участваме”, допълни той.

„Нашата партия е пронатовска, проевропейска и винаги сме защитавали тези идеи. Именно затова няма как да участваме в една такава коалиция. Идват евроизбори и нито принципите, нито идеите ни позволяват да бъдем в една коалиция с крайната десница в Европа. В тази коалиция участват партии от крайната левица, до крайната десница”, каза още Касим Дал.

Именно затова следващият ход е да бъде поискана оставката на Орхан Исмаилов.

ДПС стана партия, която продава с политическото си влияние. Търгуват с политическо влияние, е заключението на Дал. ДПС дава място на хора в листите си, които нямат нищо общо с партията. Вече го няма Христо Бисеров, но Йордан Цонев, Делян Пеевски… Пеевски какво общо има с тези отрудени хора, смачкани по времето на тоталитаризма, попита Дал.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране