17.06.2019 | 10:42
Джамбазки: Между Охрид и Черно море живее един народ – българският
Проф. Драги Георгиев от Македония може да каже, че земята не е кръгла. Това е потомък на предатели, все едно четем писанията на комунисти"

„Гоце Делчев е роден в българско семейство, пише писма на свои приятели „какво да правим, като сме българи“, кой е професорът Драги, да нарича Гоце Делчев какъв е. Проф. Драги Георгиев от Македония може да каже, че земята не е кръгла. Това е потомък на предатели, все едно четем писанията на комунисти“. Това каза зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки по Би Ти Ви. Той коментира македонския отказ да се признае Гоце Делчев за български революционер.

„Не може да променяш историята и не е професорът Драги или коминтерновските му учители, които да казват кой е Гоце Делчев. Получаването на датата на ЕС не означава, че са влезли в ЕС, има преговори, отваряне на глави“, припомни Джамбазки.

Той призова да се промени начина, по който се разглежда историята. „До 1944 г. самосъзнанието на населението в Македония е българско. След това започва формирането на македонската нация, към настоящия момент в Северна Македония живее огромна маса хора с българско самосъзнание, историята ще бъде защитена, няма македонска нация преди 1944 г. „, каза войводата.

„След 10 години вероятно няма да преговаряме с професора Драги, а с професор с албанска фамилия“, предупреди евродепутатът от ВМРО. „Между Охрид и Черно море живее един народ и това е българският народ“, категоричен бе Джамбазки. И изтъкна, че затова българският интерес е на тази територия да няма граници.

По отношение на пакет „Мобилност“ той каза, че днес започват консултации с държавните институции и транспортния бранш.

„Идеята е да се лобира пред европейските институции и спедиторите и посредниците в ЕС. Никой не им беше обяснил, че техните цени в Западна Европа ще се повишат, когато ги няма източноевропейските превозвачи“, обясни Джамбазки.

Евродепутатът от ВМРО отказа да обсъжда темата за лидера на „Атака“ Волен Сидеров и дали ще го съди. Той съобщи, че не се е чувал и виждал с Волен Сидеров, тъй като „нямало какво да обсъжда заедно с него“. След евроизборите Сидеров многократно се изказа рязко по отношение на коалиционния им партньор в „Обединени патриоти“ и за резултата на „Атака“.

„Моят приятелски съвет е да се обърне, да потърси причините за резултатите, които е получил към своята партия и защо не е получил подкрепата, която имат другите. Коалицията „Обединени патриоти“ ще просъществува дотогава, докато някой я напусне. Управлението не е самоцел, а отговорност“, каза още Ангел Джамбазки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране