12.08.2019 | 11:46
Джамбазки не вярва „Атака“ и ВМРО да играят заедно на местния вот
Евродепутатът обжалва глобата си, наложена от ЦИК

„Съмнявам се с „Атака“ да излезем с общи кандидатури за кметове“. Това заяви пред Нова телевизия евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Евродепутатът допълни, че продължават разговорите за обща кандидатура в Пловдив на Славчо Атанасов. „Той би бил много добър кмет. Г-н Атанасов беше добър кмет и може би ще бъде добър такъв. В момента е народен представител в НФСБ. Има и други възможни варианти за общи кметове”, коментира Джамбазки.

Зам.-лидерът на ВМРО коментира и темата за изтичането на личните данни на над 5 милиона българи при хакерската атака срещу НАП. По думите му трябва да има наказани служители на НАП за случилото се. Трябва да се търси отговорност от хората, които трябва да пазят нашите лични данни. В Министерството на финансите много лековато подхождат към своите задължения“, категоричен е евродепутатът.

„Не мога да си представя по-нахално поведение на държавен служител“. С тези думи пък коментира изявлението на шефката на приходната агенция Галя Димитрова след връщането й от платен отпуск.

Евродепутатът е категоричен, че държавните институции трябва да пазят личните данни на хората. „Задължение на държавните институции е да пазят личния живот на българските граждани. Би трябвало да се помисли в посока институциите да провеждат прозрачни процедури и да наема такива предприятия, които да пазят тази информация с ясната гаранция какво ще се случи, ако изтърват личните данни“, заяви той.

„Глобата, която ми наложи ЦИК, е безумна и аз ще я обжалвам пред съда. Ставаше въпрос за репортаж за моя среща с представители на полицейски синдикат. Срещнахме се с тях, защото искаме да бъдат обучени адекватно и да имат по-добра екипировка, за да имат и самочувствие като колегите си от Западна Европа“, обясни евродепутатът по повод наложената му санкция от ЦИК.

Оказа се, че Джамбазки и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов са глобени от ЦИК с 2000 лева заради платен репортаж по частна телевизия по време на предизборна кампания.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране