23.01.2019 | 10:10
Джамбазки отново се натиска за евродепутат
ВМРО мобилизира интелектуалци и професори в негова подкрепа

Интелектуалци, професори, академици и родолюбиви организации издигнаха кандидатурата на Ангел Джамбазки за евродепутат, съобщават от ВМРО.

От партията уточняват, че днес в зала „Овална“ на БЧК се е състояла кръгла маса, на която се „положили основите на гражданско обединение за патриотичен гарант“, чийто символ щял да е именно евродепутатът Джамбазки.

Те единодушно се обединиха около личността и действията на Джамбазки и издигнаха кандидатурата му за предстоящите евроизбори, съобщава още пресслужбата на воеводите.

На събитието присъствали интелектуалци, общественици, доценти, професори, неправителствени организации. Изреждат се  и част от тях: Андрей Слабаков, проф. Христо Смоленов, доц. Йордан Панов – човек на годината за 2017, проф. Руслан Костов, доц. д-р Александър Гребенаров, проф. Симеон Ананиев, проф. Ганчо Ганчев, ген. Радослав Пешлеевски, Явор Цаков, Сдружение „Клъстър за зелен транспорт“, „Национален консервативен форум“, „Балкански център за устойчивост и екоинженеринг“ и други.

„Присъстващите твърдо застанаха зад идеята, че българската интелигенция е намерила сили и дързост да се противопостави на обезбългаряването. Да си патриот вече е престижно, обаче, битката сега е по-трудна, защото патриотизмът в Европа носи нова струя, която измества различните функционери да натрапват своите перверзни ценности. Битката за природосъобразност е патриотизмът“, каза проф. Смоленов.

Андрей Слабаков сподели, че с Джамбазки мислят в една посока. „Той се държи изключително достойно в ЕП. Той не забрави едно основно нещо – че е български евродепутат. Първо е българин, после е евродепутат. Затова той трябва да е там и да ни защитава. ЕС е второстепенен. България е готина“, заяви режисьорът.

Акад. Георги Марков също изпрати своите поздравления и подкрепа за Джамбазки.

На кръглата маса Джамбазки заяви, че сред основните цели са нулева миграция, затваряне на външните граници на ЕС, политика към новите мюсюлмански общности.

Заместник-председателят на ВМРО подчерта още, че причината за Брекзит е опитът на Брюксел да определя начина на живот на хората във Великобритания.

По време на събитието беше прочетена декларация от името на всички родолюбиви организации в подкрепа на кандидатурата за евродепутат на Ангел Джамбазки. В позицията се казва, че трябва да се отстоява българския интерес в Европа и България да поведе Балканите към една нова Европа. Човекът, който може да го направи е Ангел Джамбазки.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране