12.04.2019 | 22:34
Джамбазки започна с предизборните хвалби
ВМРО твърди, че успял да намали такса за камионитете ни в Иран

Таксата за изравняване на цената на горивото за българските камиони, преминаващи през територията на Иран, ще бъде намалена на 30 евроцента. Това е сериозно облекчение за автомобилния бранш заради очакваните финансови загуби, които ще претърпи, ако планът „Макрон” влезе в сила, извествят бодро от пресцентъра на ВМРО.

„Войводите“ се похвалиха, че заместникът на Красимир Каракачанов Ангел Джамбазки, като евродепутат, пръв бил видял проблем в документа, касаещ темата и е защитил интересите на българските превозвачи. Кето ще е и реалната последица от прилагането на мерките от пакета.

Джамбазки е водил разговори с представители на Ислямска република Иран, чрез които е успял да намали таксите за цените на горивото за преминаващите през територията български камиони, хвалят го от ВМРО. Искането било одобрено от най-високо държавно ниво – с писмо на посланика на Ислямска република Иран Сейед Мохамад Джавад Расули, адресирано до Джамбазки.

Това е една много важна стъпка за развитието на отношенията между България и ИР Иран, пише в писмото министърът на пътищата и градоустройство Мохамад Еслами.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране