10.11.2018 | 0:01
Елена Йончева готвела голям удар за корупция в правителството, затова Цацаров я нападнал
Те са за корупция, свързана със строителството

Малко преди главният прокурор Сотир Цацаров да поиска имунитета на Елена Йончева, двете с Корнелия Нинова са обсъждали изключително драстичен случай на корупция в правителството, разказа лидерът на БСП в Панорама по БНТ.

Планирало се е в същия ден Елена Йончева да огласи разследването си, което Корнелия Нинова определи като „голям удар“. Според нея действията на главния прокурор са породени от желанието на правителството да предотврати това разследване.

Нинова обеща, че Елена Йончева ще обяви разкритията си следващата седмица. Те са за корупция, свързана със строителството.

Нинова съобщи, че ръководството на Строителната камара е било на среща с нея и я молело да не разгласява случая, защото Европа може да ни спре финансирането. Това не може да бъде мотив да продължава корупцията, коментира тя.

След като Елена разкри Кумгейт във Хасково, Делян Добрев отговори с тези нападки, коменира още Нинова. Именно по донос на лично засегнатия от Кумгейт Делян Добрев, и бившите борци срещу Бойко Борисов, а после депутати от ГЕРБ Тома Биков (автор на Карикатура на диктатор) и Антон Тодоров (автор на „Шайка – книга 1: Бойко, Росен, Цецо и другите“), Цацаров поиска имунитета на Йончева.

Това е политически удар срещу разследващ журналист. Как си опредставят пране на пари за фотоапарат и журналистическо разследване в Сирия, запита Нинова.

Тя коментира и другия депутат от БСП, комуто Цацаров иска имунитета. Две години никой не разбра, че в парламента има народен представител на име Георги Михайлов. Когато той стана наше острие по скандалите в здравната система, веднага го удариха. Ако е имал престъпления, защо чакаха 2 години, риторично попита лидерът на БСП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране