23.10.2019 | 11:52
Федерацията на ционистите иска Борисов да освободи Тома Белев от структура към МС
Писмото е подписано от Яков Джераси

Федерацията на ционистите в България призова премиера Бойко Борисов да освободи Тома Белев от длъжността му на член в консултативния съвет по гражданското общество към Министерския съвет. Това се казва в писмо до премиера, подписано от председателя на организацията Яков Джераси.

Реакцията е във връзка с коментара на Белев, който е и кандидат за столичен общински съветник от „Демократична България“, който той написа във Фейсбук, че най-евтино са пътували „евреите в конските вагони – напълно безплатно“.

Ето и пълния текст на писмото:

Пиша Ви тези редове във връзка с последните публични коментари на г-н Тома Белев относно връзката между депортирането на евреи по време на ВСВ и настоящите транспортни практики в гр. София.

Въздържайки се от използването на груб език, се обръщам към Вас с молбата да освободите г-н Тома Белев от длъжността му на член в консултативния съвет по гражданското общество, присъединен към Министерския съвет. След години пропагандиране на идеята, че България е извор на толерантност и не само към евреите, но и към другите нации и народи, вярвам, че г-н Белев не заслужава какъвто и да е официален пост или официално асоцииране, и финансово подпомагане от българска държавна институция.

Световната ционистка организация е крайно възмутена от думите, изказани от г-н Белев и съветва Правителството на България категорично да се дистанцира от хора с подобни антисемитски настроения и нагласи.

4 коментара

  1. Николай каза:

    Белев няма място в политиката, за пореден път стана ясно това.

  2. Дренски каза:

    Тома Белев трябва да бъде уволнен незабавно!

  3. Калина каза:

    Тоя дори не си направи труда да се извини за думите си, наглостта му няма граници. Няма ли кой да му потърси отговорност или пак ще бъде подминато, както и всяка друга негова глупост.

  4. Бонева каза:

    Член на съвет по гражданското общество пък такива глупости да говори, мисля, че Тома Белев вече няма място на тази позиция

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране