23.10.2019 | 11:52
Федерацията на ционистите иска Борисов да освободи Тома Белев от структура към МС
Писмото е подписано от Яков Джераси

Федерацията на ционистите в България призова премиера Бойко Борисов да освободи Тома Белев от длъжността му на член в консултативния съвет по гражданското общество към Министерския съвет. Това се казва в писмо до премиера, подписано от председателя на организацията Яков Джераси.

Реакцията е във връзка с коментара на Белев, който е и кандидат за столичен общински съветник от „Демократична България“, който той написа във Фейсбук, че най-евтино са пътували „евреите в конските вагони – напълно безплатно“.

Ето и пълния текст на писмото:

Пиша Ви тези редове във връзка с последните публични коментари на г-н Тома Белев относно връзката между депортирането на евреи по време на ВСВ и настоящите транспортни практики в гр. София.

Въздържайки се от използването на груб език, се обръщам към Вас с молбата да освободите г-н Тома Белев от длъжността му на член в консултативния съвет по гражданското общество, присъединен към Министерския съвет. След години пропагандиране на идеята, че България е извор на толерантност и не само към евреите, но и към другите нации и народи, вярвам, че г-н Белев не заслужава какъвто и да е официален пост или официално асоцииране, и финансово подпомагане от българска държавна институция.

Световната ционистка организация е крайно възмутена от думите, изказани от г-н Белев и съветва Правителството на България категорично да се дистанцира от хора с подобни антисемитски настроения и нагласи.

Loading...
 • Дренски каза:

  Тома Белев трябва да бъде уволнен незабавно!

 • Калина каза:

  Тоя дори не си направи труда да се извини за думите си, наглостта му няма граници. Няма ли кой да му потърси отговорност или пак ще бъде подминато, както и всяка друга негова глупост.

 • Бонева каза:

  Член на съвет по гражданското общество пък такива глупости да говори, мисля, че Тома Белев вече няма място на тази позиция

 • оставете коментар

  МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
  Коментарите подлежат на модериране.
  Правилата за коментиране