29.02.2020 | 15:10
Ген. Кирил Радев, бивш шеф на НСБОП: Костов ни забрани да работим по приватизацията
От докладите, които ни бяха поръчани, не последва нищо, твърди ген. Радев

Иван Костов като премиер ни забрани да работим по приватизацията. Това каза в интервю за предаването „Тази събота“ ген. Кирил Радев, който по това време е бил директор на НСБОП.

„Вика ме веднъж министърът на МВР (Богомил Бонев) и ми каза, че премиерът (Иван Костов) е забранил да се работи по приватизацията, става въпрос за 1998 г. При все, че ни бе забранено да работим, имаше 26 случая по сигнали“, уточни ген. Радев.

Относно докладите, които е поръчал на службите Иван Костов като премиер, Кирил Радев потвърди, че те са били два – един е изготвила НСС с началник ген. Атанас Атанасом, а другият – от НСБОП.

„В единия доклад  на НСБОП, имаше доказателства. В другия доклад – на НСС, се съдържаха измислици, скалъпени по някакъв начин. НСС бе информационно-аналитична служба“, коментира той.

И досега не мога да отговоря на въпроса каква беше целта на тези доклади – не последва нищо от тях, уточни ген. Радев.

По думите му още тогава службите са проверявали Миньо Стайков – за контрабанда със спирт, и Ветко Арабаджиев – захарната афера. Нищо обаче не е последвало.

„Прокрадваше се информация, че голяма част от престъпните пари отиваха при хора, които носят голяма отговорност. В доклада на НСБОП имаше информация по разработки. Не се намери прокурор да помогне на службата да се свърши работа“, коментира бившият директор на НСБОП.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране