05.12.2020 | 12:00
Ген. Румен Миланов: Пари и кюлчета злато не са предмет на проверка за НСО
Имаме някаква дама, която е компрометирала премиера, смята той

“Чанти, пособия и изделия се проверяват през рентгени и не се претърсват. Предмет на проверката могат да се предмети, които представляват опасност. Валута, пари и кюлчета злато не са предмет на проверка“.

Това заяви бившият началник на НСО ген. Румен Миланов в предаването „ЕвроДикоФ“, което се излъчва по ТВ Евроком. Думите му са в коментар на интервюто на Бойко Борисов за немски вестник, в което той твърди, че конкретна жена му е внесла пари и кюлчета злато в резиденцията.

“Мата Хари от години присъства в историята, възможно е нежният пол да подходи, както с добри, така и с лоши чувства към мъже с власт. Но когато си станал лидер на една държава, то личният ти живот е съобразен точно около лидерството. Аз лично бих предприел една система, в която да съм близо с охраняемите лица и да изучавам лицата, които са около него“, добави ген. Миланов.

„Имаме някаква дама, която е компрометирала премиера. Ами, тази дама трябваше да бъде добре позната за службата, колкото и грозно да звучи, защото сега се създават тези неприятности. Позицията ми по този въпрос е критична, защото не искам моят премиер, нашият премиер да бъде подложен на подобни действия и мероприятия“, каза още той.

„Абсолютно всеки човек, който влиза в дома на лице, което е обект на охрана, се проверява през рентген. Още повече, съдържанието на чантите остава запаметено в машината. Несериозно е да се бърка в чанти. Тази дама, която е влязла в обекта е била проверена – един път за нейната самоличност, проверена е и чантата ѝ. Тя със сигурност не е имала оръжие. Не е задача на НСО да се занимава с това дали носи банкноти“, допълни бившият шеф на НСО.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране