12.12.2019 | 12:44
Георги Марков към президента: Какъв залез на ГЕРБ, иде бодра смяна от гербери
Депутатът обвини президента, че се държи като водач на опозицията

Политическите изгреви и залези ги определя гласът народен и Божи. Само преди месец обаче народът реши да няма залез на ГЕРБ в повечето градове. Това обяви депутатът от ГЕРБ Георги Марков в парламента. Някогашният седесар прочете декларация по повод на 30 години от началото на прехода и в нея репликира критиките на президента Румен Радев, отправени вчера към управляващата партия.

Марков нарече президента „опозиционен лидер“ и обясни, че ГЕРБ не залязва, а ще изгрее с нова сила, тъй като идвала бодра смяна от „гербери“.

„Вчера държавният глава се появи в интервю, очаквах, че той ще изрази съжаление за тези две национални катастрофи при управления на БСП -за този фалстарт на българския преход, за убитите надежди, че 90-те години ще има реформи. Вместо това уважаваният държавен глава предрече залез на ГЕРБ. И сега да кажем – залезите и изгревите, за разлика когато кара самолета, политическите залези и изгреви ги определя гласа народен и Божи. Само  преди един месец народът реши да няма залез на ГЕРБ в София, Пловдив, Велико търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Силистра, Габрово, Търговище, Монтана, Шумен, Кюстендил, Казанлък, Нова Загора, Дупница, Асеновград, Ловеч, Бяла, Петрич и още и още…“, обясни Георги Марков.

„С окото на депутат от Великото народно събрание, останах тука като изкопаемо, виждам бодра смяна – толкова млади и кадърни гербери, и понеже не съм джендър – герберки. Това от самолет не се вижда. Който не вярва, да заповяда, включително и президента, ще го заведа в Тетевен да види 22-годишната Преслава, млада кандидатка за общински съветник, женена за гвардеец с 2 деца, ще го заведа в Ловеч да види какво е областен управител, да види председателя на общинския съвет в Лом, падна ми шапката, вижте какво е истински местни лидери! Задава се бодра смяна, направих едно албумче на Борисов – банка кадри 2021, 2025, 2029 г. Това ще е изгревът на ГЕРБ“, предрече депутатът.  И добави: „Президентът е ярък представител на опозицията. Има Конституционен съд, оглавен от мой приятел и внук не на Стефан Савов, а на Борис Велчев. Няма лошо, това е демокрацията. Даже бих казал – превиваме от демокрация“.

Марков „клъвна“ и критика на властта Лозан Панов: „Никъде няма председател на ВКС, който да чете политически неолиберални тиради. Хайде халал да са му и това постигнахме.“

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране