26.04.2021 | 19:23
ГЕРБ бетонира и съпруга на пиарката на Борисов на държавен пост
Делян Димитров остава в управата на "Булгартрансгаз"

Поредни назначения на хора близки до ГЕРБ в държавните фирми излизат наяве. След обявен без много шум конкурс в директорския борд на държавния газов оператор „Булгартрансгаз“ местата си запазват досегашния му директор Владимир Малинов и съпругът на пиарката на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова – Делян Димитров, съобщава mediapool.bg. В управата влиза един нов член – Дарина Колева, занимавала се с обществените поръчки по важни проекти на оператора – включително изграждането на газопровода „Турски поток“ на българска територия.

Кандидатите да управляват „Булгартрансгаз“ са имали 10 календарни дни да подадат документите си за участие в конкурса, който се провежда на два етапа – вторият е защита на концепция за развитието на газовия оператор. Желаещи да влязат в съвета са били Малинов, Димитров, Колева и Ромен Кишкин. Последният е отстранен от конкурса, тъй като не отговаря на изискването да има магистърска степен в една от следните професионални области: социални, стопански и правни науки, технически и хуманитарни науки, с направление икономика, финанси, счетоводство и контрол, право, енергетика, строителство, инженерство и други.

Така до защитата на концепция са допуснати точно трима кандидати, колкото са и обявените места в борда.

Надзорният съвет на „Булгартрансгаз“ също е с нов и е в процес на вписване в Търговския регистър. За него конкурсът е обявен на 12 април – почти седмица след парламентарните избори. От стария двучленен състав остава Кирил Георгиев. Колегата му Владимир Митрушев си тръгва, а новите четирима в надзора са Делян Койнов, Снежана Йовкова-Маркова, Стефан Илиев и Николай Стефанов.

„Булгартрансгаз“ е поредното дружество от държавната енергетика, в което ГЕРБ бетонира свои хора след изборите. Ускорени бяха конкурсите за набиране на членове на директорските бордове в редица държавните предприятия. Както стана известно, нови шефове с 5-годишен мандат има в БЕХ, АЕЦ “Козлодуй“ и „Минпроект“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране