06.11.2019 | 15:06
ГЕРБ награди Дани Каназирева за манипулацията на екзитпола в Пловдив
Лидерът на „Съюз за Пловдив“ става областен управител заради „заслугите“ си за прецакването на кандидат-кмета на НФСБ-ВМРО Славчо Атанасов

Премиерът Бойко Борисов награди с държавен пост Дани Каназирева за наглата манипулация на екзитпола в Пловдив между първия и втори тур на местните избори. Чрез измамна схема симпатизанти на местната коалиция „Съюз на Пловдив“ успяха да заблудят социолозите, които през изборния ден обясняваха, че на балотаж отиват кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров – Зико и Дани Каназирева. По този начин драстично бе намален резултатът на претендента на коалицията НФСБ-ВМРО Славчо Атанасов. Измамата доведе до тежко поражение на националиста на втория тур, когато очаквано той бе победен с около 20% разлика от ГЕРБ.

МИГNews.info единствен описа манипулацията на местния политик, както и че зад нея стои ГЕРБ. Заверата между ГЕРБ и „Съюз за Пловдив“ бе потвърдена днес, когато самата Дани Каназирева се похвали, че ще бъде областен управител на Пловдив. Губернаторите се назначават по предложение на премиера Бойко Борисов и с формално решение на правителството.

За поста на Зико се спрягаше досегашният градоначалник Иван Тотев, но той изобщо не е бил предложен.

„Назначението ми за областен управител на Пловдив е знак за нова политика на диалог и уважение и баланс във властта. Крайно време е да спре напрежението в града, да има спокойствие и да работим за Пловдив“, каза Каназирева. Тя обеща кметовете на 17-те общини в региона да имат пълната й подкрепа за всяко рационално предложение, което е в полза на техните общини.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране