15.01.2020 | 10:52
ГЕРБ: Няма да има предсрочни избори
Управляващата партия избра за приоритети на 2020-а образование и модерна водна инфраструктура

Нека загърбим противопоставанията, нека има по-малко конфликти. За това призова в изявлението си шефът на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова при откриването на новата сесия на парламента след Коледната ваканция на депутатите. 

Дариткова заяви, че новата 2020-а няма да е година на избори, но проблемите се очертаха още в първите й дни.

ГЕРБ ще продължи да работи за образованието като приоритет, както и за създаването на модерна водна инфраструктура.

ГЕРБ ще продължим да бъдем фактор на стабилност в българската политика и генератор за развитие на България, увери Дариткова.

„И през тази сесия парламентарната група на ГЕРБ ще продължи да подкрепя правителството и да работи за изпълнение на програмата на управляващото мнозинство. Тази наша позиция не е самоцелна. Тя е израз на ангажимента ни да продължим да бъдем фактор на стабилност в българската политика и генератор за развитие на България. Предстои ни година, в която няма да бъдат провеждани избори. През отминалата 2019 г. в рамките на два избора българските граждани ясно показаха, че искат промяна и развитие, но не през радикализъм и революция, а през разум и почтеност. Затова през тази година няма да има предсрочни избори“, заяви още д-р Дариткова.

„За да отговорим на предизвикателствата, пред които ще бъде изправена България трябва да проявим воля за единство и водене на диалог между различните политически сили без значение дали са в управлението или в опозиция“, допълни още д-р Дариткова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране