01.08.2019 | 13:02
ГЕРБ – Русе се разбунтува срещу Борисов
Решението му за смяна на общинския лидер било нелегитимно
Росен Даскалов

Ръководството на общинската структура на ГЕРБ в Русе обяви за нелегитимно и изненадващо решението на Изпълнителната комисия на партията за смяна на местния лидер. Досега структурата се оглавяваше от кмета на града Пламен Стоилов, а според информация, публикувана на 31 юли т.г. в официалната фейсбук страница на областната организация на партията, за общински ръководител е утвърден Росен Даскалов.

В декларация до лидера Бойко Борисов, подписана от 20 души от общинското ръководство на ГЕРБ в Русе, се казва, че то се разграничава от решението, което никога не е подлагано на обсъждане.
Изказва се и опасение, че при формирането му Изпълнителната комисия е била подведена и не е взела под внимание волята на местните структури и разпоредбите на Устава на ГЕРБ.

Лицето Росен Даскалов е напълно непознато като член и активист в общинската структура на ГЕРБ – Русе, няма никакъв принос към организационния живот на партията, поради което не се ползва и с подкрепата на местния актив, съобщават от местната организация. Според информацията от страницата във фейсбук Даскалов е инженер, дизайнер, пилот, създател на първата българска суперкола Sin R 1, собственик на „Син карс интернешънъл“ ЕООД – единствен български производител на спортни и състезателни автомобили, както и носител на награда на конкурса „Мистър и Мисис Икономика 2017“ в категория „Индустрия“.

Русенската структура на ГЕРБ заявява пълното си доверие в Бойко Борисов и настоява на номинационното събрание за местните избори в общината, което ще се проведе на 8 август, да бъдат командировани представители на Изпълнителната комисия с опит в сферата на местното самоуправление, които на място да се запознаят с политическата обстановка и да придобият лични впечатления от нагласите и настроенията в местните структури, се посочва в съобщение до медиите.

По неофициална информация ГЕРБ не възнамерява да издигне Пламен Стоилов за нов мандат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране