24.04.2019 | 0:01
Гербаджиите в Хасково не искат да стават депутати
Отвод са си дали пожарникарят и бивш зам. областен управител на Хасково Валентин Ангелов, настоящият зам.-министър на енергетиката Жечо Станков и националният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Шестият, седмият и осмият в листата на ГЕРБ от 29 хасковски МИР вече са отказали да заемат мястото на Делян Добрев в парламента. Отвод са си дали пожарникарят и бивш зам. областен управител на Хасково Валентин Ангелов, настоящият зам.-министър на енергетиката Жечо Станков и националният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Така в НС могат да влязат номер 9 и 10 в листата – директорът на Националния исторически музей д-р Бони Петрунова и зам.-председателят на Общинския съвет в Хасково Митко Полихронов. Запознати коментират, че повечето от имената в хасковската листа не проявяват интерес, тъй като почти всички са уредени на сладки държавни постове.

Припомняме, че Добрев бе водач на листата за последните парламентарни избори, а впоследствие стана и шеф на енергийната комисия. Наложи му се да подаде оставка след скандала покрай „Апартаментгейт“. В НС влязоха също ексобластният управител на Хасково Станислав Дечев и бившата зам.-шефка на Общинския съвет в Хасково Евгения Ангелова. През май 2017 г. Дечев подаде оставка по „лични мотиви“. Мястото му трябваше да заеме адвокатката Гергана Кръстева, бивш шеф на Общинския съвет в Димитровград, но тя си направи отвод. Така ПГ на ГЕРБ попълни петият – д-р Георги Тенев Станков, ветеринарен лекар и бивш шеф на ОДБХ в Хасково.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране