27.01.2019 | 10:17
Гергов: Моят фаворит за водач на листата на БСП е Станишев
Имаме избори и в такива моменти ние успяваме да се обединяваме, посочи една от знаковите фигури в БСП

В събота се проведе 49-я конгрес на БСП, който стегна левите редици преди евровота.

„За нас беше важно да чуем визията още веднъж. Смятам, че това е едно ново начало в БСП, има нужда от промяна и в този момент ние трябва да бъдем обединени и да направим това, което трябва”, отбеляза Георги Гергов.

Една от знаковите фигури в БСП каза преди малко малко повече от година, че „Корнелия Нинова не е партията”, но на конгреса в събота заговори за обединение.

На въпрос има ли нагласа за обединение, той посочи, че центробежните сили трябва да бъдат на заден план. „Ние имаме цел, имаме избори и в такива моменти ние успяваме да се обединяваме, тъй че не смятам, че различните мнения в партията, които винаги са били, ще повлияят на нашата подготовка за изборите”, посочи Гергов.

Той прогнозира, че е възможно да има предсрочни избори. “Това зависи не само от нас, зависи и от управляващите и въобще – интересно ще бъде през следващите месеци”, каза Гергов.

Листата на БСП ще бъде наредена и обявена на пленум на БСП през март, съобщи още Гергов и посочи, че за него фаворит за водач е Сергей Станишев.

„Разбира се, че там е ключът от бараката. Ако има конфликти, ще бъде интересен пленумът, на който ще се реди листата”, каза още Георги Гергов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране