30.10.2019 | 17:53
Гришо срази Гофен и продължава напред в Париж
Българинът с осма победа над белгиеца, следва сблъсък с Доминик Тийм

Григор Димитров записа осмата си победа от 9 мача до момента срещу Давид Гофен и прогресира до третия кръг на турнира от сериите “Мастърс” в Париж. За 86 минути игра българинът срази добре познатия си опонент със 7:5, 6:3 и на 1/8-финалите ще се изправи срещу друг поставен – под номер 5 – Доминик Тийм.

Австриецът се намира в отлична форма след спечелената титла във Виена миналата седмица, а по-рано днес се разправи с Милош Раонич в трисетова битка.

Димитров за първи път от US Open насам постигна две поредни победи в един турнир, а ако изключим страхотния му поход в Ню Йорк, то той за последно бе побеждавал двама съперника на “Мастърс”-а в Монте Карло. Срещу Гофен обаче Григор изигра един от най-силните си мачове през 2019 година и напълно заслужено се добра до чиста победа.

Гришо вече защити 90-те си точки от миналата година в Париж, когато отпадна на 1/8-финалите от Марин Чилич, а засега ще се изкачи с две позиции до 25-ата в световната ранглиста. Сблъсъкът с Тийм може да се определи като “скрит мачбол за полуфиналите”, защото фаворитът Даниил Медведев отпадна изненадващо от Жереми Шарди и няма да очаква победителя от българо-австрийския сблъсък на четвъртфиналите.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране