18.05.2019 | 0:01
Губернаторът на Кърджали поиска оставката на кмета Хасан Азис
Бившият кмет Мюмюн Али е извършил злоупотреби за 100 000 лв.

Областният управител на Кърджали Никола Чанев поиска оставката на кмета на града Хасан Азис.

На пресконференция пред медиите Никола Чанев коментира данните за извършени злоупотреби в Община Кърджали от бившия заместник-кмет Мюмюн Али в размер на 100 хиляди лева. „Разбира се градската легенда твърди, че сумите са доста по-големи. Не смятам да коментирам размера на сумите, защото това е обект на процесуално-следствени действия и вярвам, че правоохранителните и правораздавателните органи ще извършват своята работа, но тук има няколко факта, които следва и ясно да посочим“, каза областният управител. „Общинският бюджет е бил ощетен със сума от 100 хиляди лв. и големият въпрос е знаел ли е кметът на Община Кърджали за тези деяния. Няколко дни изчаках позицията на Община Кърджали, такава позиция обаче липсва“, обясни той.

Никола Чанев счита, че възможностите са две – или кметът Хасан Азис е знаел за извършеното, нещо в което той казва, че не иска да повярва, или това е станало без неговото знание.

„Преди това като знаем, че всяко едно платежно нареждане, всеки един платежен документ се разписва от общинския кмет, оставям на вашите слушатели и читатели да преценят налице ли е такова знание или не. Злоупотреба с общински средства в такива размери е недопустимо да се случва, това е още едно онагледяване на липсата на контрол в Общината. И единствената достойна постъпка в този случай на общинския кмет е да подаде своята оставка“, заяви областният управител Никола Чанев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране