25.09.2023 | 11:20
Хекимян ядоса бившите си колеги журналисти: Не съм се съобразявал с никого, работил съм за обществото
Имиджът на БТВ като независима медия ще пострада сериозно след кандидатурата му за кмет на София

„През цялото време като журналист в bTV съм критикувал. Осъждал съм действия в Столична община, търсили сме решения“, заяви Антон Хекимян при обявяването на номинацията му за кандидат-кмет на ГЕРБ за София.

„Визията ми за София е столицата ни да бъде още по-модерен град, да бъде още по-зелен град, да бъде отворен към инвестиции, младите хора. Но преди всичко слагам като акцент образованието“, каза Хекимян. Той призна, че през годините, докато е работил като журналист, се е замислял с какво ще се занимава след това.

„Получавайки предложението за това да бъдат кандидат на ГЕРБ, си дадох сметка, че искам да работя за обществото и да продължа да работя за обществото. През целия този път съм го правил и мога да продължа да го правя – просто от другата страна“, заяви той.

Хекимян коментира и шансовете на ГЕРБ срещу кандидата на ПП-ДБ Васил Терзиев: „Огромни са шансовете. Мисля, че го осъзнават и самите те. Това, което аз ще направя като кампания, е да бъда себе си. Да бъда близо до хората“.

Той разкри и кое е първото нещо, което ще направи, ако стане кмет на столицата: „Ще инспектирам абсолютно всички ремонти“.  На въпрос на своите колеги журналисти защо ще инспектира ремонтите, като те са правени от кмет на ГЕРБ, той отвърна троснато: „Защо? Не може ли?“.

Попитан дали е подчинявал редакционната политика в работата си като журналист на интересите на ГЕРБ, той отговори: „Сигурен съм, че това е основното съмнение. Но дори и като въпрос е обидно. През целия си път съм стоял твърдо зад принципите на журналистиката. И мога да ви погледна, всеки един от вас, в очите. Да го видите и прочетете. Не съм се съобразявал с никого“.

Хекимян благодари на Борисов и партийните структури на ГЕРБ. „Без да съм партиец, аз съм гражданин като всеки един от вас. Но ще разчитам изключително много на хората, които виждате зад мен“, изтъкна той.  „Нека погледнем картината отгоре и да видим колко много е направено за този град“, призова той.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев благодари от името на целия екип на ГЕРБ-София и на общинските съветници от партията на Хекимян за това, че е приел номинацията и е избрал екипът от професионалистите от партията.

„Нашата листа има изключителни попадения. Половината от кандидатите ни са нови лица“, изтъкна той. След като най-върлият ни критик прие номинацията да бъде кандидат за кмет, след като един от най-успешните българи прие предложението да бъде в нашата листа, очевидно е, че сме на прав път“, каза той, сочейки Хекимян и предприемача Любомир Минчев, който по думите му е „отговорът на легендата за успелия потомък на определени структури“. Георгиев коментира и факта, че неговото име доскоро беше най-спряганото като кандидат на ГЕРБ за София: „Причината да бъде спрягано е моята активност“.

„Да не предизвикваме низки страсти у конкурентите. Интриги при нас няма. Стратегията е ясна. Екипът е железен“, подчерта той.  Георгиев каза още, че листата за общински съветници на ГЕРБ ще бъде водена от Хекимян, той самият ще е втори, на трето място ще е Любомир Минчев.

Имиджът на БТВ като независима медия ще пострада сериозно след кандидатурата на Антон Хекимян за кмет на София от ГЕРБ.  Това са първите коментари, след като невероятният слух се потвърди. Досегашният директор на новините на БТВ се оказа свързан директно с Бойко Борисов.

Припомняме, че предшественикът на Хекимян Венелин Петков мистериозно бе махнат от БТВ след падането на Борисов и големите протести, тръгнали след като телевизията включи на живо Божков директно от Дубай, за да направи разкрития за давани рушвети.  Мнозина прозряха в махането на Венелин Петков намеса от Борисов.

„Сами си правете изводи за „независимите свободни медии“, пише Христо Комарницки.

„Това доброволно предаване на София ли е или просто зле скроена шега?“, пита Камен Алипиев-Кедъра.

„Който го е сложил за шеф в бТВ, сега го изтегля за кмет. И после ми говорете за „независима“ журналистика. Ако имаме политици на място, трябва пълен бойкот на бТВ.Да се научат, че така не се прави.“, посочва Георги Кадиев.

Ето какво коментира Асен Генов:

„Точно колкото е странно съветник на синдикален бос да е кандидат за кмет на София, точно толкова е странно журналист да скочи от нюзрума в кметската надпревара.

Ако Борисов наистина издига Хекимян, както пеят птичките по покривите на софийските улици, това означава, че политическият комарджия Борисов за преден път праща ППДБ на пързалката.

Искате София? Заповядайте! Имате София! Искате Пловдив? Заповядайте! Имате Пловдив!

Стратегията, според мен е ППДБ се удавят в собствената си неопитност и дори без да искат, да играят по свирката на Борисов.

Искате власт? Заповядайте! Получавате много повече, отколкото можете да се справите.

Хоризонтът на Борисов е доста по-далеч от този, на ППДБ.

Стратегията му след 1, 2, максимум 3 години ще даде видим резултат. Всъщност, вече се вижда в парламента:

Не се справяте? Ще ви помогна. И приятели ще извикам да помагат, казва Борисов и се обръща към Делян – Все пак за България става дума, помагай! И Делян помага.

А ППДБ управляват. Искат власт. Получават я.  Много повече, отколкото могат да се справят. Това е играта на Борисов с Хекимян.Ако не се окаже истина или Борисов не го оттегли в последния момент. Тогава губещ ще е само Хекимян, който побърза да напусне бТВ.“

„Всичко се случи миналата седмица. Получих поканата лично от Бойко Борисов миналата седмица, помолих го за време да помисля. Получил съм уверение, че ще имам възможност да вземам сам решенията. Разбрах, че съм получил номинации от структурите на партията. През целият си път съм бил пред камерите и съм бил публична личност. Няма какво да крия“, заяви Хекимян, предаде Факти.

По думите му той от 20 години живее в София.

„През цялото време съм критикувал неща, които са се случвали в Столична община и като журналист съм търсил решения. Визията ми е София да бъде модерен и зелен град, да привлича инвестиции и като приоритет ще е образованието. София трябва дасе превърне в столица, която да покаже първенството си в Европа. Не трябва да се правят нестандартни неща, но трябва да се прави най-доброто за града“, каза още той.


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране