29.03.2020 | 18:40
И Фандъкова започва с глобите от по 5000 лв.
Полиция вече спира разхождащите се по булевард "Витошка"

До вчера предупреждавахме, а от днес започнахме и с глобите от по 5000 лв. за хората, които не спазват мерките. Това обяви от профила си във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Провокирани от хубавото време, много хора в София вчера и днес излязоха на разходка. Разбирам желанието, но не можем да си го позволим. Затова екипите на столичната полиция засилиха проверките в паркове и пешеходни зони. Вчера бяха правени предупреждения, а днес се съставят и актове за нарушения на забраната. 5000 лева са много пари – това е размерът на глобата. Но не го правете заради парите, направете го заради хората, които обичате и за това отново да бъдем заедно по улиците, в парковете, в кафенетата“, пише Фандъкова.

Тя зове още: “Вслушайте се в думите на ген. Мутафчийски от днес – най-тежките времена ни предстоят. Не ги възприемайте като заплаха, а като реалността, пред която сме изправени.”

Полицаи са разположени в началото и края на пешеходната зона по бул. “Витоша” в столицата. Служителите на реда предупреждават хората да не се разхождат, а да се приберат вкъщи. От други лица пък им е поискано обяснение къде и защо отиват.

Има 4 съставени акта в София за нарушение на забраната за разхождане в парковете, съобщиха от Общинска полиция за БНТ. Два от тях са за Южния парк и два за разходка на Витоша.

Проверка установи, че в Южния парк днес почти няма хора. Тези, които са в парка твърдят, че отиват или до магазина, или до близката аптека. Повечето носят предпазни маски и спазват дистанция.

Служителите на общинска полиция постоянно обикалят и предупреждават столичани да се приберат у дома и ако това не се изпълни, могат да налагат глоби, които са в размер от 5000 лв.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране