04.09.2020 | 6:01
И майката на Марешки се уреди с държавен плаж
Фирми на аптекарския бос от години печелят морска ивица край Варна чрез тръжни трикове

Фирма на майката на Веселин Марешки – Веска, е концесионер на варненския плаж „Кабакум север 1“, показа проверка на МИГNews.info. На 27 август Министерството на туризма отдава под наем за 5 години държавния имот на фирма „Белвекс“, представлявана от Веска Марешка.

Това е държавен имот, даден на близки хора на лидера на партия „Воля“, която след комични и противоречиви изявления тази седмица неочаквано подкрепи скандалните промени в конституцията, измислени от ГЕРБ в опит да отложат оставката на правителството на Бойко Борисов. Във вторник кабинетът даде на концесия плажа между Варна и Златни пясъци „Кабакум север 2“ на фирма, свързана с лидера на ВОЛЯ. Дружеството е „Булмедикс 2012“ – собственост на доскорошния депутат от „Воля“ и смятан за дясна ръка на Марешки Андон Дончев.

Комичното е, че търговското дружество на Веска Марешка се е състезавало на търга за плажа „Кабакум север 1“ не с друг, а с „Булмедикс 2012“ на Дончев. „Булмедикс 2012“ е избрана за наемател с цена от 40 000 лв., но се отказва, като не внася в срок наемната цена, става ясно от заповедта на Министерство на туризма. Така се стига до избора на втория участник – „Белвекс“, която обаче е предложила доста по-ниска цена – 25 000 лв. Очаквано този трик не прави никакво впечатление на чиновниците от ведомството, управлявано от НФСБ.

„Кабакум – Север“ е плажът, върху чийто пясък през 2012 г. Веселин Марешки построи построи двуетажен „фитнес“. При проверка тогава, ДНСК установи, че обектът се води „преместваем“, въпреки забраната за строеж на плажа. Във фитнеса цената за час тренировка бе определена на 100 лв., а в комбинация с масаж – 10 хил. лв. По тази причина постройката на метри от морето и до днес е ползвана единствено от Марешки. Заради фитнеса управляващи от ГЕРБ заговориха за разваляне на договора. Очаквано обаче това не се случи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране