11.05.2019 | 0:01
И Мустафа Карадайъ се оказа собственик на хотел с европари
Финансирането за хотел "Аркадия" е по предприсъединителната програма САПАРД

И фамилията на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ е построила хотел с европейски средства в родното му село Борино.Проектът е одобрен през 2003 г. Финансирането е по предприсъединителната програма САПАРД, а отпуснатата субсидия е 146 768 лв. Получател на средствата е била майката на Мустафа Карадайъ – Айше.

Случаят нашумя през 2009 г., когато имаше проблеми с програма САПАРД и бяха разсекретени документи с финансирането на хотели по нея. По това време Мустафа Карадайъ е зам.-шеф на Агенцията за следприватизационен контрол.Случаят беше припомнен отново в медиите покрай настоящия скандал с къщите за гости.

Освен Карадайъ по схемата по САПАРД бяха подпомогнати и други кадри на ДПС с хотели и яхти индиректно. Няма публична информация какви са резултатите от тогавашната проверка.Безспорен факт обаче е, че инвестицията на Карадайъ е била успешна, защото семейният хотел в Борино, продължава да работи и днес развива дейност.Семеен хотел и снек-бар „Аркадия“ е разположен в смолянското село Борино. Разполага с 5 стаи с по 2 легла и два апартамента. Има 20 местна зала за провеждането на семинари.

„Снек-барът предлага закуска, обед и вечеря по желание на клиента, също така имате възможност да се насладите на невероятните кулинарни способности на баба Айше, която ще Ви нахрани с традиционни родопски ястия“, гласи реклама на хотела в интернет. За контакти е даден телефона на брата на Мустафа Карадайъ – Ахмед.Пак в Борино хотел с пари по САПАРД си беше направил и бившият вече шеф на фонд „Земеделие“ в Смолян Али Таир. Неговата субсидия беше 221 000 лв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране