23.06.2024 | 13:01
И “Възраждане” поиска третия мандат от президента Радев
Партията на Костя Коейкин ще прави правителство без ГЕРБ и ДПС...

Ден след като ИТН поиска третия проучвателен мандат, за да състави правителство, същото пожела и “Възраждане”.  За разлика от Тошко Йорданов /ИТН/, който потвърди днес пред БНТ, че е готов да преговаря с всички партии, тъй като във всички партии имало добри специалисти, Костадин Костадинов /”Възраждане”/ сподели по БНР, че не е склонен да води разговори с ГЕРБ и ДПС.

Ако третият мандат за съставяне за правителство отиде при „Възраждане“, партията ще започне разговори за формиране на общо правителство с “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България”, “Има такъв народ” и “Величие”, коментира председателят на „Възраждане“.

“В парламента има две партии, които са огромният проблем за функционирането на политическата система, ГЕРБ и ДПС, но тези две формации имат 115 гласа, а останалите имаме 125”, каза Костадинов. “Всички останали говорихме, че ГЕРБ и ДПС трябва да бъдат изолирани от властта. Кабинет може да бъде съставен от другите партии в парламента с мандат на „Възраждане“, посочи председателят на партията.

До този момент позицията на “Възраждане” бе, че партията би подкрепила само свой кабинет със своя мандат.

Според Костадинов е възможно е да има изненади и някои партии или депутати да подкрепят кабинет на ГЕРБ и ДПС.

Президентът Румен Радев стартира утре консултации с парламентарната група на ГЕРБ-СДС, ДПС и „Продължаваме промяната – Демократична България“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране