05.05.2021 | 8:49
Иван Тодоров, който “ходи горе при Делян” има 168 млн. лв спечелени поръчки при ГЕРБ
Сиела Норма е и дистрибутор на машините за гласуване, които бяха остро критикувани от ГЕРБ
Фирмата Сиела на Иван Тодоров, който “ходи горе при Делян” има 168 млн. лв обществени поръчки спечелени пряко или през свързани фирми, или чрез специално създадени ДЗЗД. Всичко това при ГЕРБ. Това пише разследващият сайт Бирд.БГ.
Припомняме, че Иван Тодоров стана по-известен, след като от ГЕРБ коментираха, че фирмата му „Сиела Норма“ е финансирала „Демократична България“. Сиела Норма е и дистрибутор на машините за гласуване, които бяха остро критикувани от ГЕРБ. Припомняме, че същата фирма е дистрибутор на машините за гласуване и през предишните години, когато ГЕРБ организираха изборите.
По-късно от „Демократична България“ отговориха, че това е лъжа и въпросният Иван Тодоров, който е дарил на партията сума от 100 лв., е с година на раждане 1990 г., а не 1958г., каквато е тази на собственика на Сиела Норма.
По-късно истинският дарител на ДБ Иван Тодоров писа в собствения си Фейсбук профил, че името му се среща често и често е бъркан за ключови фигури в страната.
„За съжаление или за щастие, не съм нито един от горните, а просто човек, който вярва, че част от полученото трябва да се връща в полза на обществото. Затова понякога подкрепям със скромни суми идеи или каузи, в които откривам смисъл. Демократична България е една такава кауза, която, според банковото ми извлечение, на 20.09.2019 в 10:23ч съм подкрепил със 100лв“, написа той.
„Вчера разпечатка с този превод беше размахана на брифинг на ПП ГЕРБ с цел създаване на фалшиви новини, скрояване на компромат и евтина пропаганда в стила на близките до тях кафяви медии“, допълни Тодоров.
ЕТО И РАЗПЕЧАТКА НА СУМИТЕ, КОИТО „СИЕЛА НОРМА“ Е ПОЛУЧИЛА ОТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ:
Няма налично описание на снимката.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране