16.06.2024 | 22:43
Ивелин Михайлов с план как България да стане 40 млн.души, а той да лети в Космоса
Изградил е необичайно селище в Неофит Рилски, наподобяващо на мормонска секта

Идеологът на изборната сензация “Величие” Ивелин Михайлов е странна птица. Той е създател на т.нар. Исторически парк в с. Неофит Рилски и според различни публикации управлявал активи за стотици милиони. Основателни са съмненията за произхода на средствата му. Едни смятат, че управлява руски капитали, други – че сам разказва легендата за себе си, за да привлече инвеститори в Историческия парк, който бил “Понци схема”.

бТВ излъчи репортаж от емблематичното място, наричано люлка на “Величие”. През последните 5 години стотици хора от цялата страна и чужбина им се доверяват не просто с гласа си, а и спарите си, бъдещето си … и ги последват в село Неофит Рилски. Там е събрана първата представителна извадка на електората на „Величие“. Селото е известно с мегапроекта „Исторически парк“. Но още по-впечатляваща от парка е общността млади хора, преселили се да живеят тук. Да създават семейства и деца. Те са не просто жители, а инвеститори и общност.

Те са млади, образовани, живели в чужбина. Тях ги информират алгоритмите на социалните мрежи. Те не вярват на традиционните медии, на традиционната медицина, приемат свободата си да пътуват за даденост. Имат фантазии за миналото и вярват, че истинската заплаха за тях е храната в западните вериги магазини, фармацевтичната индустрия и загубата на традиционните ценности. Вярват в билки, наричания и ритуали. Не припознават западният свят като свободен. Не виждат и заплаха от изток. Докато избират бъдещето, те живеят в приказката за миналото, която някой красиво пише и стои за тях.

Имат си и водач. Ивелин Михайлов – Създателят.

„Родом от София съм. И преди две години се преместих със семейството си в Неофит Рилски“, казва пред bTV Александра Бешевлиева.

„Тук ми се отразява добре, защото си има хора, които са подобни на нас“, споделя Марина Иванова.

„Тук дойдох заради средата, тук се запознах с моя мъж. Моят съпруг. Той пък е дошъл тук от София. Но не сме се познавали преди. Тук се запознаваме, тук се влюбваме, тук правим дете“, обяснява Кристина Капитанова.

„Решението да дойда да живея тук е от 2019 г. Аз виждам потенциал в това нещо и съм решил да се включа с някаква сума в „Исторически парк“. Те се купуват дялове. Като всяко едно АД. Проектът не разпределя печалби. Защото той е стартов етап. Смятам, че за такъв проект изисква малко повече време. Не съм търсил печалби, не мисля, че толкова бързо може да стартира една толкова огромна машина“, казва Ивайло Иванов.

Истински старите къщи в селото изчезват една след друга, а на тяхно място се строят нови – но антични, средновековни, от Първото и Второто българско царство. Величието е във фантазията за миналото.

Стилът на населеното място наподобява Скопие, но за разлика от македонските антични сгради от гипсокартон, тук фантазията за историята се създава със значително по-качествени строителни материали.

Ивелин Михайлов е движещата сила на проекта за село Неофит Рилски.

В селото останките от реалността и сивотата на социализма се заменят с фантазии и възстановки от Възраждането, Античността и Средновековието.

Колко красива да е историята се решава днес. Култ и убежище в миналото, в което можеш да фантазираш за величие.

Членовете на тази общност не са просто инвеститори. Те изповядват идеология. А начело на тази идеология е Създателят. Ивелин Михайлов говори от големи плазмени екрани в селската кръчма и проповядва как да оправим България. Как да живеем здравословно.

Култ към всичко българско. Култ към миналото. Чуждото е заплаха, ако идва от развития свят. Чуждата храната е вредна. На пиедестал в средата на заведението е книгата за Създателя.

Първите редове на красивото луксозно издание за Създателя четем за тежкото му детство, свързано с баща насилник, изоставяне и бедност, както и политическите му възгледи: „В детските ми години страната се управляваше от комунистическата партия и НРБ беше силна държава. Улиците и тротоарите бяха чисти, младите уважаваха възрастните. Тогава със съжаление мислех, че Господ ме е създал във време, когато всичко е уредено и аз няма какво да направя за страната си. България беше толкова силна, че смятах за невъзможно това да се промени. Но моето време все пак дойде.“

В края на книгата за Създателя Ивелин Михайлов разказва за своя план как населението на България ще стане между 30 и 40 милиона. Разкрива каква ще е и неговата роля за бъдещето на България: „Хората имат нужда от водач, който да върви напред и когото да следват. Ако в даден момент се появи някой по-добър, с удоволствие ще отстъпя мястото. Никога не съм искал да съм водач. Полковник Марков има желание да е в политиката, аз съм връзка между политиката и хората, да отида по места да ги видя тези и да предам информацията към хората“, обясни Михайлов.

Има ли Ивелин Михайлов план да създаде Народна република, както пише в книгата.

Ивелин МИХАЙЛОВ: Нямам пирамида, а правя бизнес по учебник, аз мога да кажа, че съм един от най-добрите бизнесмени в България и в Европа

Г-н Михайлов, имате ли план да възстановите Народна република България?

-Това няма как да се върне в днешно време, всеки един човек, който си го мисли, е наивен. В комунизма гладни не сме оставали никога, по времето на Прехода ние сме оставали без нищо какво да ядем.Баба веднъж дойде, една жена ѝ беше дала два буркана свинска мас. С два буркана свинска мас и два хляба. И съм спал винаги на студено. И съм нямал дрехи, с които да изляза и се е налагало всеки ден да се бия заради престъпността навън. Нулева престъпност преди, нулева…

-Мащабите на строителството в Неофит Рилски са впечатляващи и трудно могат да се оценят на по-малко от стотици милиони евро. Откъде идват тези пари?

-Добрата организация. Питайте най-големите фирми в България за колко могат да го направят това нещо.

-Как точно се финансират проектите в Неофит Рилски.

-Аз правя бизнес по учебник, аз мога да кажа, че съм един от най-добрите бизнесмени в България и в Европа. Аз съм принуден да се защитавам.

-Инвестициите, които се случват в селото? Кой плаща за това нещо?

-Имах си клиенти, аз правя къщата, продавам, инвестирам печалбата в „Исторически парк“”.

-Там всичко е свързано с миналото, а как си представяте бъдещето?

-Аз бъдещето си го представям да летя в Космоса. Директно ви казвам.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране