22.02.2020 | 2:23
Изплашената Борислава Йовчева набързо затвори магазина си в Барселона (видео)
Търговският обект на Paseo de Gràcia вече е пуснат под наем

Скандалът с разследването за пране на пари в Испания, в който главни действащи лица са бившата манекенка Борислава Йовчева и българския премиер Бойко Борисов, продължава да е тема №1 за испанските медии. Журналистите на Пиринеите определят отношенията им като изключително близки и пишат, че баща на детето й е Борисов.

След вчерашните новини за полицейското и прокурорско разследване, Йовчева набързо е затворила магазина си за дрехи на една от най-оживените улици в Барселона. Вестник „Ел Периодико“ съобщи снощи, че магазинът вече не работи. В петък хамали са изнесли дрехите и мебелите.

Търговският обект вече се отдава под наем.

Собственик на магазина на Paseo de Gràcia е била фирма EMA BGS SL.Тази компания е получила финансови инжекции от поне 2.3 милиона евро, според „Мосос д’Ескадра“. Парите са преведени от кипърска компания.

Испанската полиция и прокуратура е наблюдавала и фотографира вилата и магазина за дрехи в Барселона през 2019 г. Полицията е видяла, че ексмоделът използва луксозен автомобил – бяло „Порше Макан“.

Превозното средство е регистрирано на името на фирмата EMA_BGS SL, същата компания, която контролира магазина за дрехи. Докладите до антикорупционната прокуратура показват, че автомобилът струва повече от 70 000 евро. Той е придобит на лизинг през февруари 2017 г. от банка в Барселона. Полицията предупреждава, че това „плащане“ се сблъсква с информацията за загубите на магазина и компанията, която е почти фалирала.

Вижте видеото ТУК

3 коментара

  1. Стела каза:

    “ Гузен негонен бяга!“

  2. Анонимен каза:

    Парите за магазина са преведени от Палмс Ентерпрайзес куха фирма без едно евро капитал е ргистрирана в Никозия Кипър. На два пъти 1 750 000 Е и 600 000 Е, и двете компании регистрирани на адреса на Къщата едната притрежаваща къщата за 3 000 000 а другата магазина за 2 350 000 Е са контролирани от Борислава и Баща и.Като магазина е работил на загуба и порш мейкон за 70 000 Е се води собственост на магазина който Борислава управлява и ползва автомобила закупен на лизинг. На 13 февруари испанския вестник е изпратил искане за расяснение до кабинета на Борисов , от него отговор не са получили.
    ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, director
    Παντελή Κατελάρη, 21,
    LIBRA HOUSE, Floor 3, Flat 304
    1097, Λευκωσία, Κύπρος
    Cyprus

  3. Анонимен каза:

    Къщата в Esplugues de Llobregat е закупена в 2013 за 3 000 000 Е и се води собственост на NUMIN INVEST SL с предмет на дейност строителство, магазина е собственост на EMA BGS SL с предмет на дейност търговия на едро и дребно и ремонти на моторни превозни средства в този магази са инвестирани 2 300 000 парите са дошли от Кипър. Борислава и баща и са вложили общо 6006 евро. Новия Порш който Борислава шофира струва над 70 000 Е. Борислава е мениджър но магазина не е носил печалба и е имал 7 работника. Вчера след обяд набързо са изнесли и натоварили на камиони всички стоки и са сложили надпис че магазина се дава под наем.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране