24.01.2020 | 22:26
Йордан Цонев разкри: Георги Кадиев внесе поправката в Закона за хазарта, която бе в полза на Васил Божков
Хазартът не е най-важната тема на страната днес

Законопроектът, който сме внесли през 2013 г. аз и група народни представители, е имал за цел да уеднакви режимът. Не с два, а с един режим. Тогава в залата този текст не беше приет. Беше прието предложение на седем народни представители, начело с Георги Кадиев, които въвеждат два режима на облагане, а при изброяването на видовете хазартни игри лотарията е пропусната.  Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

Цонев разказа това в отговор на атаката от страна на зам.-председателя на парламента Валери Симеонов, който вчера в същото предаване го атакува. Валери Симеонов обяви че в приетата през 2013 г. поправка в закона за хазарта се определя начинът, по който се плащат такси и лотарията е пропусната.

Законопроектът на Георги Кадиев, който тогава е депутат от БСП, е приет със седем гласа от БСП, 74 гласа от ГЕРБ, а 24 човека от ДПС са гласували против този текст, продължи да връща назад лентата Йордан Цонев.

Показах тези документи на г-н Валери Симеонов, мисля че е получил грешна информация, добави той.  Получи се, че един депутат от БСП е заблудил 74 депутати от ГЕРБ в полза на Васил Божков, бе неговият извод.

Зам.-председателят на ПГ на ДПС обаче подчерта, че хазартът не е важната тема в дневния ред на България.

Важното е как е контролиран този бизнес сега, а в последните десет години изпълнителната власт е ГЕРБ, каза още Йордан Цонев.

Аз исках да има единна ставка. Темата за хазарта е много голяма. Ние не се занимаваме със законодателство по тази тема. Очевидно има неразбиране. Тя не е основна тема на обществото.  Перник е без вода, София диша мръсен въздух. Тези стари политически номера ги знаем. И друг момент можеше да бъде избран. Има отказ от реформи? Ние ще гласуваме, но няма да участваме в дебата, каза Цонев по отношение на внесения от Валери Симеонов Закон за хазарта.

Има разследващи и контролни органи. Колко хора се изказаха, че не става въпрос за пропуски в законопроекта , а за двойния стандарт за облагане. Правят се бакалски сметки какво е пропуснато.  Да кажат как изпълнителната власт е контролирала този бизнес. Финансовото министерство контролира комисията по хазарта. Защо има два режима, а не един, попита той.  Дневният ред на обществото е друг и затова ние ще подкрепим вота на недоверие, каза още Цонев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране