05.02.2020 | 17:29
Как в САЩ решиха, че съдия Андон Миталов е корумпиран?
Вашингтон се опитва да пренесе истерията срещу Русия и „руските агенти“ и у нас

Прекомерните очаквания към САЩ на разни наивници днес бяха разбити на пух и прах от Държавния департамент. От няколко дни в социалните мрежи вървят залагания дали Вашингтон ще забрани на Делян Пеевски, Сотир Цацаров или някой от придворните олигарси на Бойко Борисов да влизат в Америка заради корупция. Противниците на истинските крадци в държавата и модела КОЙ тръпнеха в очакване САЩ най-после да въздаде справедливост и удари вече явната корумпирана управленска коалиция между ГЕРБ и ДПС.

Вместо това, държавният секретар на САЩ Майк Помпео обяви никому неизвестния съдия от Специализирания наказателен съд Андон Миталов за най-корумпирания български гражданин. Той и семейството му имат забрана да влизат в страната.

Няма никакви данни, че някога и сега въпросният съдия е бил корумпиран, за разлика от многобройните свидетелства срещу лица, близки до властта в България. Основното провинение срещу Андон Миталов е това, че е разрешил на обявения за „руски шпионин“ Николай Малинов да пътува до Москва, за да получи награда от президента Владимир Путин.

Какви доказателства имат във Вашингтон, че Миталов е корумпиран? Знаят ли американците, че това т.нар. „русофилско дело“ е съшито с бели конци, и че само при споменаването му предизвиква бурен смях в България, защото за „руски агенти“ са обявени група пенсионери, които всяка година се наливат с бира край язовир „Копринка“ и които нямат никакъв достъп до властови ресурс, а още по-малко и да държавните ни тайни?

Истерията на САЩ срещу Русия очевидно ще се пренесе и на българска почва. Очевидно е, че наказателната акция срещу Миталов е сигнал за „разкриване“ на нова порция „руски шпиони“ в България.

А според социологически проучвания, русофилите у нас са над 80% от българите. След американската простотия от днес е напълно възможно те да станат 90%…

1 коментар

  1. Венко Венков каза:

    САЩ имаха същите „неоспорими доказателства“, за това, че Ирак разполага с опасни оръжия, каквито сега прилагат и към български съдия! Унижение и позор за цялата нация!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране