26.12.2018 | 22:30
Карадайъ се обяви за патриот
Формалният председател на ДПС и партията имали отговорност към Родината

В управлението има националисти, които Европа нарича фашисти. Патриотите сме ние! Ние имаме отговорност към Родината си и сме длъжни да направим своя избор. Това заяви формалният председател на ДПС Мустафа Карадайъ, който взе участие във възпоменаталния митинг пред паметника на „Тюркян Чешма“. Там беше отдадена почит на жертвите на Възродителния процес през 1984 г. в кирковското село Могиляне.

„Ако в Европа се отчита криза на толерантността, то тук ние я понасяме всеки ден“, заяви Карадайъ.

„Днес сме по-единни, по-сплотени и много повече от миналата година”, заяви още председателят на ДПС.

Карадайъ отбеляза съществуващата криза на толерантността в България и Европа и опитите за ксенофобия и разделение. Той призова всеки един да направи своя личен избор и да участва на предстоящите избори през 2019 г.

„Местните са далеч, но преди това са изборите за Европейски парламент. Те са много важни за ДПС, за България, за Европейския съюз. Ако в Европа се отчита криза на толерантността, то тук ние я понасяме всеки ден. В управлението има националисти, които Европа нарича фашисти. Патриотите сме ние! Ние имаме отговорност към Родината си и сме длъжни да направим своя избор”, заяви още Карадайъ.

Цялото ръководство на ДПС поднесоха венци и цветя на Тюркян чешма. По-късно в центъра на Момчилград се проведе възпоменателен митинг и бяха поднесе венци и цветя пред плочата в памет на жертвите на Възродителния процес.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране