07.06.2019 | 11:56
Каракачанов: Сидеров е болен, коалицията едва ли ще оцелее
Според лидера на ВМРО, колегата му от "Атака" има нужда от звероукротител

Шансът „Обединени патриоти“ да оцелеят като коалиция не е голям. Няма как да седна на една маса да работя с някой, който се е упражнявал 40 дни върху гърба на ВМРО и си правеше кампанията на наш гръб. Не го разбирам като коалиционност. Не го искам. Това каза пред Нова ТВ вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

По думите му Волен Сидеров е свободен да напусне, когато поиска. Патриотичните упреци през медиите започнаха преди изборите, но не завършиха с тях. „Аз нямам намерение да лекувам този или онзи. Ако някой смята, че е дошло времето да напуска коалиция „Обединени патриоти”, да бъде така добър да го направи”, заяви той и добави, че евентуалното напускане на Волен Сидеров нямало да застраши нито парламента, нито правителството.

„Няма да ставам звероукротител. Още миналата година ноември месец свалих синята каска и казах: „До тук”. Без каска, военният министър посреща изстрелите на единия си партньор. Последният – от вчера.

„Резултатът на ВМРО е в резултат не на честен вот”, каза лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

„Защо той не спечели по някакъв по-честен начин? Кой е нечестният начин? Препоръчвам му на г-н Сидеров да си погледне резултатите в Ямбол и да види 3-4 цигански секции – бие ГЕРБ, бие ДПС включително. Това сигурно е по любов.Социологията е ясна – о,о3% от ромите са гласували за ВМРО. Това прави по-малко от 450 гласа. Това ли решава изборите. Ще му ги подаря тези гласове, но и те няма да му стигнат да прескочи 1%. Шумът, който се вдига от моя „партньор” на практика скрива истинските купувачи на ромски гласове”, каза Каракачанов.

Министърът на отбраната коментира и сделката за изтребителите. Над 1, 6 млрд. долара е сума, на която България няма да се съгласи, обясни Каракачанов: „Те дават таван, до който американското правителство може да сключи договор. Това не означава, че България ще се съгласи или ще плати такава цена”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране