03.08.2019 | 11:00
Караянчева обвини в корупция кмета на Кърджали от ДПС, превърнал града в „джунгла“
Къде ще отидат 11 милиона за осветление на стадиона, ако се намери кой да ги отпусне?, написа председателката на НС

Председателят на парламента и депутат от Кърджали Цвета Караянчева обвини в корупция и разхищения на общински средства кмета на града Хасан Азис. В публикация във „Фейсбук“ тя констатира, че Кърджали се е превърнал в джунгла, тъй като в града нямало осветление, въпреки целево отпуснатите 4,5 милиона.

Ето какво още е написала тя в поста си:

Моите пет стотинки за събитията в Кърджали от 1 август вечерта. Връхлита ни ураган – стихия, неподвластна на човешка власт, ужас някакъв. Изкоренени дървета, охлузени покриви, слава на Бога без човешки жертви. Всички се обединяваме пред лицето на бедата, загърбваме враждите, тупаме се по гърбовете и се хвалим един друг – браво, браво – гледай какви хубави хора сме родопчаните, на никого не държим карез.

Обаче. Както сме хубави хора, така от години дремем и не протестираме, че градът ни се е превърнал в джунгла – отвсякъде висят неокастрени клони, вечер се препъваме по изкурубени плочки в тъмнината, понеже в 21 век областен град няма грам осветление, нали, въпреки целево отпуснатите 4,5 милиона /четири и половина милиона, повтарям, четири и половина милиона/. Глутници бездомни кучета, но си казваме – по-добре да ги прескачаме по площада, че в общинския приют е ад, какъвто нито едно живо същество не заслужава. Макар че и там има едни пари отпуснати.

И на този фон кметът Азис сега иска от държавата 11 милиона за трафопост, монтаж на осветление, кръстовище, паркинги, тренировъчно игрище на стадиона. /Повтарям – ЕДИНАДЕСЕТ милиона./ За да унищожи парка на града и да го превърне в някаква бетонена бутафория. Извинете ме малко, но давате ли си сметка каква крещяща наглост е това? /Допълнително уточнение – понеже в момента върви гражданска подписка срещу предстоящото застрояване на парк “Простор”, кметът Азис излезе с фундаменталното политическо решение да я забрани. Подписката. Браво, браво, господине./

Та по въпроса – където отидоха четирите и половина милиона за осветление в един град – тъмница, там ще отидат и единадесетте милиона за осветление на стадиона, ако се намери кой да му ги отпусне. Пък ние да си стоим хубави хора и да си траем, че е лошо за здравето да се ядосваш.

А този град – моят град, някога беше красив, зелен, уютен.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Те когато искат парите винаги имат много добър план и от това което ще строят има изключителна нужда.В момента в който парите се преведатпо тяхна банкова смета изведнъж се разбира че той както и другите около него имат много други желания и искания, като се започне от скъпи коли,часовниц,дрехи, ваканции в чужбина,и недвижими имоти.А парите изчезват усвоени от семейство,приятели, и партийни другари и познати.И от парите преведени за осветление ако има 20% инсталирано осветление то това е голям напередък,след време пак ще се поискат пари за осветление.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране