23.02.2020 | 22:40
Караянчева разсмива: Къщата в Барселона е фалшива новина, пускат я заради еврозоната
Шефката на парламента ръси абсурдните кризисни опорки на ГЕРБ пред БНР

„Не е нормално това противопоставяне, което президентът започна спрямо институциите. Това наистина смущава“. Това каза пред БНР Цвета Караянчева – председател на Народното събрание. Според нея той трябва да направи така, че всички институции при него да си говорят нормално.

Караянчева уточни, че ако президентът посочва конкретни проблеми, критиките му ще са приемливи. Тя припомни, че на тържеството за 30-годишнината на КНСБ и тя, и премиерът Бойко Борисов са подали ръка на Румен Радев, защото:

„Ние не сме Цвета, Бойко, Румен. Ние сме институции, които помежду си трябва да имат нормален и успешен диалог“. По думите на Караянчева президентът трудно е подал ръка на премиера.

„В трите години от мандата си президентът чертае разделителни линии. Това видяхме и в шествието, което той оглави, разделено от шествието, което организираше Столичната община – заедно с патриарха, аз също бях имаше и депутати от БСП. На 19-и февруари, когато България се прекланя пред своя най-чист и най-смислен герой, не биваше да се случва това. Какво иска президентът да каже с това шествие: „Вижте, аз мога да събера много хора“. И какво от това“.

Председателката на Народното събрание беше категорична, че шествието, което е повел президентът в деня на Левски, не е било всенародно шествие. Тя коментира, че не би имало такова освиркване на кметицата на София Йорданка Фандъкова, ако не е било това организирано шествие, чийто патрон беше Румен Радев, преди честването на паметника на Апостола. Тя нарече „организирана агитка“ скандиращите и освиркващите.

„Искрено се надявам, че президентът ще промени отношението се спрямо влизането на България в ERM 2“, заяви Караянчева и посочи изказването на Радев, в което той заяви, че снема доверието си от правителството и добави: „Нека и той да влезе, нека да каже, за да изчистим страховете на хората, защото е нормално хората да се страхуват“. Тя призова да се слушат експертите – те да кажат дали е добре страната ни са се присъедини към еврозоната.

Цвета Караянчева заяви очакване правителството да вложи много сили, за да убеди всички, че влизането в ERM 2, не е, за да бъде закичено на ревера на ГЕРБ, а се прави за по-добро бъдеще на България.

„Премиерът Борисов е доказал, че през всички тези години е поставял чадър над никого – било на хора от ГЕРБ, било на хора от коалиционните партньори. При всяко едно доказано нарушение – всеки си понася кръста“, коментира Караянчева в предаването „Неделя 150“ по „Хоризонт“ и уточни, че това е причината ГЕРБ да продължава да печели избори.

„Поредната фалшива новина е къщата в Барселона“, така председателката на парламента коментира публикациите в пресата в Испания за разследване от прокуратурата в испанската област Каталуня във връзка с международна схема за пране на пари, в което е включен и българският премиер Бойко Борисов.

Караянчева допусна, че появата на фалшивите новини е свързана с приближаването на България към влизане в ERM 2. Тя посочи евродепутатите от БСП Елена Йончева и Иво Христов като основни разпространители на неверни информации, очернящи управляващите в България.

„Радвам се, че предложението на ПГ на ГЕРБ за промени в Закона за опазване на околната среда е било прието от всички парламентарни групи. Надявам се, между първо и второ четене, да вкараме още по-рестриктивни мерки, за да може още повече да успокоим хората, а и законът да си влезе в ролята“, коментира Цвета Караянчева във връзка с предстоящото гласуване в парламента на весения законопроект. Нейните очаквания са горенето на отпадъци да се прави само в специализирани инсталации и те да отговарят на изискванията.

Loading...

4 коментара

 1. Анонимен каза:

  Влизането в ЕРМ 2 по принцип не е лошо, но си има и нещо на което казват Българска работе(изведнъж цените да се увеличът както в Италия и Португалия, забележително е че колкото е по корумпирана страната толкова повече е увеличението на цените на стоките).Та слагане на цена в Евро и цена в Лев преди влизането ще е добре,и приемане на евро в магазините заедно с лев. Новината не е фалшива само че не са ясни всички играчи, произхода на парите и кой дърпа от тъмното конците на тази операция. Никой не дава 5.3 милиона евро на някой който нито му е е роднина нито е професионален мениджър за да му ги управлява и то на загуба, и този някой инвеститор 7 години не е получил никакви доходи от инвестицията си и дори не знае дали някой живее там. Във финансовата сфера се знае всяка стотинка и къде е във всеки момент както и колко е възвращаемоста на инвестицията, а такава от Барселона няма. И колко пъти да им казва Президента че престъпноста и корупцията са пробемите които докарват докарват бедноста и изостаналоста.

 2. Иван каза:

  А Патицата откъде знае, че това е фалшива новина? Шеф е на някаква световна разузнавателна агенция ли?

 3. паток каза:

  тъпа пекинска патица

 4. Анонимен каза:

  Как да им подава ръка президента, преди по малко от два месеца Борисов публично по ТВ и вестници обеща работа за реформи в държавата през 2020 и изкореняване на корупцията в здравеопазването. А резултата до сега е нула, даже е забравил че го е казал.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране