29.04.2019 | 1:13
Кметът на Благоевград замесен в Апартаментгейт
Голямата дъщеря на Атанас Камбитов - Елена е притежател на апартамент близо 200 кв.м с две парко места на ул.“ Даме Груев“

„Апартамент гейт“ погълна и кмета на Благоевград Атанас Камбитов. От справка в службата по вписвания става ясно, че дъщеря на градоначалника придобива апетитен имот в центъра на Благоевград и то по времето на втория му мандат.

Голямата дъщеря на кмета- Елена е притежател на апартамент близо 200 кв.м с две парко места на ул.“ Даме Груев“ в Благоевград. И това имущество е за сумата от 115 000 лв. почти на данъчна оценка, или за около 200 евро на квадрат.

Видео от дрон
засне сградата, в която е апетитният имот на кметската щерка. Ясно е,че двата апартамента, които притежава, са свързани помежду си с вита стълба. Апартаментът се намира на ет. 5 и 6 с югозападно изложение и има пет големи тераси.

И сега идва  въпросът кой може да си го позволи подобен недвижим имот. Откъде са парите на това момиче, след като баща му е потънал в кредити преди да заеме кметското кресло? Отговорът на този въпрос си остава загадка.

Скандалът с имотните сделки, станал по-известен като „Апартамент гейт“, се разрази в страната в края на март тази година.Заради покупките на имоти на цени, далеч под пазарните , с постовете си се разделиха министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на спорта Ваня Колева и заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов и др.

Дали и кметът Ананас Камбитов ще напусне поста си!?Мнозина смятат,че всичко се прикрива и не очакват това да се случи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране