08.12.2019 | 17:20
Кметът на Хасково се отплаща на ДПС за подкрепата на местните избори – първият транш е 540 000 лв.
Фирма на бившия депутат Мехмед Атаман ще почиства снега в общината
Делян Добрев и Станислав Дечев

Кметът на Хасково Станислав Дечев започна да се отплаща за подкрепата на ДПС на местните избори. С гласовете на етническата партия той спечели вота още на първия тур. На практика Дечев е кмет на ГЕРБ и ДПС, въпреки абсурдните хвалби на областния координатор на управляващата партия Делян Добрев.

На 2 декември хасковският кмет е сключил 3 договора с фирма „Ата строй“ на бившия депутат от движението Мехмед Атаман. 540 -те хиляди лева са за зимното поддържане на общинската пътна мрежа. Официален представител на дружеството е съпругата му – Айше Атаман и тя се е явила като единствен кандидат с оферти и по трите обявени позиции в обществената поръчка.

За реакция при зимни условия и по трите района снегопочистващата фирма е заложила 3 минути в офертата си, става ясно от доклада на комисията, разгледала офертите.

Първата позиция покрива 106.440 километра общински пътища и улици в селата. Най-близкото село е на 8 км, а най-отдалеченото на 31 километра от Хасково. За почистването на е километър път в двете посоки Ата строй ще получава по 60 лева, за опесъчаване на километър -по 50 лева.

За 1 машиночас работа дружеството ще получава за почистване на улиците в населените места по 100 лв, единичната цена за опесъчаване с материали, предоставени от общината, е 110 лв. за час работа на машината, за товарене на лед и сняг по 300 лева на смяна на машината, а за извозването им по 150 лева. Всички цени са без ДДС.

Разчетите са същите и по втората обособена позиция, която включва снегопочистване и опесъчаване на улиците в кварталите на общинския център: „Орфей“, „Република“, „Изгрев“, „Възраждане“, „Дружба“, „Куба“, „Ручока“, „Градската градина“, „Бадема“ и отчасти „Кенана“. Според заложената сума, за ръчно опесъчяване общината ще плаща по 118 лева на фирмата за човекочас.

В третата обособена позиция са кварталите „Овчарски“, „Тракийски“, „Македонски“, „Хисаря“, „Младежки хълм“, „Воеводски“, „Училищни“, „Каменни“ и „Болярово“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране