07.08.2020 | 10:00
Коалицията решила за премахването на блокадите
По никакъв начин не е обсъждана оставка на кабинета „Борисов 3“ на Коалиционния съвет вчера

Един час Коалиционният съвет обсъжда блокадите, заяви пред Нова тв лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Не мога да отговоря кой предложи премахването на палатките. Стигнахме до извода, че полицията трябва да си свърши работата, каза той.

Симеонов обясни, че в последните дни е имало „доста притеснителни сигнали“, тъй като е имало подписка от граждани, които се организират за контрапротест срещу блокадите на ключови кръстовища в София. „Няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледат безразлично това нарушение на Орлов мост. Тук е работа на властта да върне законността“, добави лидерът на НФСБ.

По никакъв начин не е обсъждана оставка на кабинета „Борисов 3“ на Коалиционния съвет вчера, стана ясно още от думите на Симеонов.

Евентуалната оставка на правителството в края на септември не е обсъждана. Това е лично мнение на Томислав Дончев, което той е изразил по Нов тв. Когато го попитахме защо го е казал, той отговори, че е бил притиснат по време на телевизионното предаване, коментира Симеонов. По думите му „решението ни да останем на власт бе взето единодушно, включително и от Томислав Дончев“.

Той не пропусна да избори „успехите на управлението“. Имаме ръст на доходите от над 40%, откакто коалиционното правителство е на власт. Това се доказва и от наличието на много туристи по нашето Черноморие, и на почивка в Гърци. Това са фактите, каза Симеонов.

Освен това, ГЕРБ и „Обединени патриоти“ били избрани с над 1,5 милиона гласа на редовни изори.

Ще има избори, но това ще стане факт след 6 месеца. Не виждаме сериозни искания от страна на протестиращите. Те нямат идейна платформа. Виждам една борба за власт, но не по конституционния ред, каза Симеонов по адрес на протестиращите.

Симеонов отказа да коментира инцидентите по време на Националната конференция на ГЕРБ. Той заяви, че извършителите трябва да си понесат отговорността. По негова информация вече има един задържан, ще бъдат открити и останалите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране