04.01.2019 | 19:24
Който иска път без винетка, да си го поддържа сам
премиерът не скри, че е ядосан от хаоса с електронните винетки

Общините, които искат да нямат винетки, да си поддържат пътищата сами, отсече премиерът Бойко Борисов. Той прие днес в Министерски съвет представители на Националното сдружение на общините в Република България. Част от кметовете се опитаха да измолят, по примера на София, да се освободят от винетки републикански пътища, които са в рамките на населено място. Борисов кратко ги отряза – кметовете да решат сами кои пътища ще са без винетки, но да си ги поддържат също сами.
В рамките на няколко седмици кметовете, общинските съвети, тези общини, които искат част от републиканската пътна мрежа, да вземат решение и писмено да ме уведомят, за да ги извадим от винетната система, уточни Борисов след срещата. Това, по думите му, било разделение на властите и демокрация.

София е поискала Северната скоростна тангента. Уведомяват ни, предоставяме я за поддържане на съответната община и не се налага такса за движение по нея, разви мисълта си Борисов. Така било „справедливо и правилно“.
За такива „общински пътища“ общините ще могат да си налагат такси.

Иначе премиерът не скри, че е ядосан от хаоса с електронните винетки. Извини се на кметовете за проблемите и поиска да може да се купуват винетки през банкомат.

Максимално трябва да се облекчат гражданите. Проблеми, според него, било нормално да има, след като се преминава от хартиена на електронна винетка. До две седмици проблемът ще се реши, е прогнозата на Борисов.

1 коментар

  1. Шоп каза:

    Самоуволнение, Баце, е спасението!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране