18.10.2019 | 3:23
Комунист–милионер в щаба на Мая Манолова
Александър Паунов е сърдит на БСП задето и той трябва да върне надвзетата си партийна субсидия

Защо се пазят в тайна членовете на предизборния щаб на Мая Манолова, за да не разберат хората, че в него има всякакви, включително и комунист-милионер. Тук попада комунистът, а не социалист Александър Паунов, който е шеф на Българската комунистическа партия (БКП). Същият е сърдит на БСП задето и той трябва да върне надвзетата си партийна субсидия. Манолова ужким е десен кандидат, а пък комунист-милионер и е в щаба. Интересен е въпросът как десните избиратели ще реагират на това? Ето защо Манолова крие състава на щаба си.

Т. нар. БКП е част от коалицията БСП за България, припомня 19 минути. Подобно на всички коалиционни партньори, партията на Паунов също трябва да връща излишъка от субсидията си. Самият той обаче не е съгласен да се сбогува със средствата, които е получил незаконно заради грешка на финансовото министерство.

Паунов беше едва ли не първият, който публично изрази подкрепата си за Манолова. Още през юли той заяви пред Bulgaria ON AIR, че Левицата може да спечели София само чрез нейната кандидатура.

Самият Паунов има дълга политическа кариера, която на практика премина в сянка. Той е на 70 години, от които 4 мандата – 15 години, БСП го дундурка в НС.

Човекът от щаба на Манолова се оказва интересен кадър и за други ключови фигури от политическия небосклон. Припомняме, че след гръмкото си напускане на ГЕРБ Цветан Цветанов също прояви интерес към Паунов. Бившият ГЕРБ-ер беше на път да отклони депутата от коалицията на БСП. Причините за интереса към лидера на на практика несъществуващата БКП могат да бъдат или участието му в групите за приятелство с Венецуела, Беларус и Куба, или пък в комисиите по енергетика и по транспорт на НС, където са и големите далавери с Гинка, Летището и др.

Самопровъзгласилият се за комунист депутат рядко попада в центъра на вниманието и предимно със свои изцепки. Според публикации от м.г. придружени от снимки Паунов е минал на червен светофар в центъра на София с колата си Порше Кайен и се е ударил в друг автомобил. Той е употребил алкохол, а след пристигане на полицията е отказал кръвна проба и тест с дрегер. Очевидец разказва, че е размахал депутатската си карта и настоявал, че има имунитет. Самият Паунов обяви в свое оправдание, че става дума за „фалшива новина”.

„Имам алергия от алкохола, не карам друга кола освен Мерцедес”, заяви комунистът. Депутатът може да си позволи да шикалкави по темата, тъй като имотната му декларация за 2018 г. е пълна с пропуски. В нея не се споменава за наличието на каквото и да било МПС на негово име – нито на Мерцедес, нито на Порше Кайен.

Депутатът лъсна и с друг скандал в медиите. М.г. той изгони журналисти на заседанието на комисията за ЧЕЗ. Тогава той изхвърли чантата на журналистка от електронна медия от мястото й в сектора, предназначен за медиите, и най-безцеремонно се настани на стола с гневното: „Аз съм депутат от енергийната комисия, а няма къде да седна. Аман от вас!“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране