20.09.2019 | 23:11
Корнелия, несериозно е…
Загуба на Манолова този път ще коства главата на Нинова
Милен Ганев

Подкрепата на БСП за Мая Манолова реално лишава доскорошния национален омбудсман от вливане на допълнителни гласове за евентуалния балотаж срещу Йорданка Фандъкова.

Двубой, който всички медии и анализиатори, подкрепящи или не статуквото, сочат като нещо неизбежно, подобно на смяната на деня с нощта. Не е трудно да се прогнозира, че при тази стратегия основната подкрепа за Манолова ще бъде материализирана в урните още на първия тур.

А после?! Градските десни отиват за манатарки на Бонсови поляни или гласуват „с отвращение“, както някога правеше идолът им Костов, за Фандъкова. „За да не дойдат комунистите“. Които все не идват на власт в София от времената на Петър Междуречки и Стефан Нинов.

Несериозно е партия, имаща претенциите да е основен опозиционен играч и обявила се за най-реална алтернатива, да няма свой кандидат за кмет в столицата. Що за кампания ще проведе БСП в София? Ще си рекламира листата с кандидат-съветниците?! Хайде стига.

Никой нямаше да закрие БСП, ако бяха загубили още веднъж в столицата. Вярно, Борисов щеше да им се подиграва седмица-две, докато сее ум, разум и виртуални благини от джипа, но всяко чудо за три дни.

Това ли измислиха за четири години на Позитано?! Да се залепят за този, който е сочен за фаворит. Ми то това всеки го може – както виждаме и леви, и десни файтон-партии се хващат за ръка и за полата на Мая. Ама на вас не ви отива, „столетници“. Издигнете си кандидатура за първи тур, пък после удряйте рамо на когото искате.

Загуба на Манолова този път ще коства главата на Корнелия. Заложила е всичките си чипове на едната Мая.

А накрая знаем, че печели казиното…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране