28.01.2019 | 0:25
КПКОНПИ не видя конфликт на интереси и при Султанка Петровa
25-годишният Даниел Тасев намира смъртта си по време на дежурство като охранител от фирмата, пазеща строежа на новата сграда на НС
Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова не е в конфликт на интереси. Това е заключението на антикорупционната комисия, която започна проверка след фатален инцидент със служител на фирма, охраняваща ремонта на бившия Партиен дом.

Фирмата тогава се оказа свързана със съпруга на Петрова.

25-годишният Даниел Тасев намира смъртта си по време на дежурство като охранител от фирмата, пазеща строежа на новата сграда на Народното събрание. За последно е забелязан да говори със служител на НСО.

Преди да стане депутат, съдружник във въпросната охранителната фирма е Султанка Петрова. След инцидента тя каза пред bTV, че съпругът й е на високо ниво в компанията. Собственик пък се оказа Филип Чипев, близък до семейството на Петрова.

„Аз съм баща на внуците й“, каза собственикът на охранителната фирма Филип Чипев.

Според решението на антикорупционната комисия налице е само един от елементите за наличие на конфликт на интереси – „лице, заемащо публична длъжност“.

„Липсват обаче другите два елемента – наличието на упражнени от лицето правомощия по служба и частен интерес. Липсата, на който и да е елемент от понятието „конфликт на интереси“, обуславя невъзможност за нарушаване на забраните.

Собственикът на охранителната фирма и заместник-министър Петрова не пожелаха да коментират решението. Разследването на прокуратурата не е приключило заради сложността на експертизите. А докато чака резултатите, майката на Даниел посещава често мястото – отвън. Не е допускана да види шахтата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране