02.09.2020 | 19:31
Купен ли е Марешки за ВНС с плажна концесия?
Варненския плаж „Кабакум – Север 2 бе даден на фирма „Булмедикс 2012“ ЕООД на ексдепутата от "Воля" Андон Дончев, който изненадващо напусна НС...

Докато текат важни събития днес пред парламента и вътре в него, с едно от решенията си правителството определи концесионер на варненския плаж „Кабакум – Север 2″. Ивицата бе предоставена за 20 години на „Булмедикс 2012“ ЕООД. Любопитно е, че фирмата се управлява от Андон Дончев, който до юли бе депутат от „Воля“. Тогава той напусна изненадващо парламента, но е считан за доста близък до Веселин Марешки, тъй като управлява част от аптекарския му бизнес. Плажът и досега бе стопанисван от фирма, близка до зам.-председателя на парламента. На него именно бе вдигната двуетажна сграда от леки материали през 2012 г., която Марешки ползваше, но обяви, че е луксозен фитнес клуб. Тогавашният регионален министър Лиляна Павлова се възмути от постройката.

Сега в правителственото прессъобщение условията на концесията са представени така: „Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя 1 бр. чадър на цена в размер до 2 лева с ДДС и 1 бр. шезлонг на цена в размер до 2 лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж. Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 12,20 на сто. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 22 051,47 лв. без ДДС. Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията са в размер на 373 080 лв. с ДДС„.

Според природозащитника Тома Белев обаче наемът е намален спрямо досегашната концесия. И чрез пост в социалните мрежи направи връзка с бурните политически събития: „Този път вместо на майката на Марешки, сега на дясната му ръка ексдепутата Андон Дончев. Този пък концесионното възнаграждение е намалено от 32 на 22 хиляди (1,5 лев/кв.м). Министрите смятат вероятно, че за десет години цените у нас са паднали с една трета!!! С 200 хиляди, които трябва да влязат в бюджета, ГЕРБ си купува подписите на „Воля“ за конституционното недоразумение“.

Loading...

1 коментар

  1. д-р Захаринов, Варна каза:

    Този природно осакатен в черепа тип със сигурност е най-гадната фигура за всички времена в българския парламент. Глупав, подкупен, двуличен,алчен,прост,
    арогантен, самонадеян, користолюбив и с още стотна други пороци прави всичко възможно да се добере и до следващия парламент. Такива трябва да ги изхвърлят за винаги и безкомпромисно от политиката, защото човеконаподобяващи ментета от негов тип доведоха държавата ни до хала, в който е днес.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране