14.06.2024 | 17:33
Люта война в БСП: За довиждане Нинова набута двама свои за депутати!
Пленумът на Столетницата се събира, за да изгони скоростно лидера в оставка

Войната в БСП се разгаря с пълна сила.

Изпълнителното бюро на Столетницата днес заседава в 11 часа и реши лидерът в оставка Корнелия Нинова да стане депутат от 25-и МИР в София и в парламента да влезе вторият избран за депутат от област Благоевград, където пак листата се водеше от Нинова.

Председателката Нинова обаче час по-късно е направила точно обратното. Отишла в ЦИК и поискала да бъде избрана от Благоевград. Така тя отваря парламентарните порти за своя фаворит Калоян Методиев.

От 2001 г. до 2003 г. Методиев е бил международен секретар на Младежкия съюз на демократичните сили (МСДС). Представлява партията в Младежката Европейска народна партия. След това става и председател на МСДС.

Същият номер свил на Изпълнителното бюро и безпрекословно верният “корнелианец” Георги Свиленски. Червеният орган гласувал той да е депутат от 24-и МИР в столицата, а бившият мъж на президентшата Десислава Радева поискал от ЦИК да бъде избран от Плевен. Така Свиленски отваря парламентарно място за втория в столичната листа Михаил Ставрев, който е известен с това, че Нинова му е кума.

Заверата на соцпредседателката в оставка и Свиленски е вбесила до огненочервено страстите на “Позитано” 20. Веднага след като се разбрало какво са направили те, Изпълнителното бюро насрочи за утре, 15 юни, Националния съвет на БСП.

“На заседанието ще бъде насрочен пълен цикъл отчети и избори в партията и ще бъде избран изпълняващ функциите на председател на БСП във връзка с подадената от Корнелия Нинова оставка. Ще бъде определен и периодът, в който ще се проведе прекият избор за нов председател на БСП”, съобщават от червената централа пред Offnews.bg.

Последните парламентарни и европейски избори бяха грандиозен провал за червената партия. Тя твърдо е с едноцифрен процент подкрепа – 7 процента засега, а парламентарното ѝ присъствие при следващ вот изглежда  несигурно.

1 коментар

  1. Илко Ескенази каза:

    За никого не е тайна , че Другарката Нинова е тъмносин кадър на Иван Костов . Последния буквално унищожи и угроби синята идея . Същото го чака и БСП , с такива Костови кадри …

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране