02.04.2020 | 2:02
Майка и дъщеря оставени да умрат от вируса заради лекари
Преди да умрат са накарани да си платят тестове за вируса - и бързи и бавни

Починалите майка и дъщеря от Благоевград, макар и в тежко състояние, не са били приети веднага в болница, а са пратени да си вървят вкъщи.
И са били принудени да си платят тестовете за коронавирус – и бързи, и бавни.

Това разказва тяхна роднина пред „Господари.ком“.

Така се загубило ценно време за тяхното лечение, обясняват близките им.
Ето какво разказа сестрата на починалата по-възрастна жена, която въпреки, че е била в контакт с една от заразените, все още не е потърсена от здравните власти:

„Племенницата ми оттук си тръгна на 15-ти. Работи в оптика на „Бели Дунав“, на метростанцията. След работа веднага си тръгва. Отива на централна автогара и взема автобус до Благоевград. Оттам продължава за Разлог, където я посреща брат й. Тя няма никакви симптоми. На 18-ти вдига температура 39,8 градуса и започва да я боли гърло. Обаждат се по телефона, нейният личен лекар е в Благоевград. Той предписва антибиотици. Два дена след всичко това заболява и сестра ми от същото. Племенницата ми я взема в колата и я кара в Разлог при джипито, което обслужва нашите села. Междувременно правят и снимка на белите дробове. Няма нищо. Връщат се на село, но стават все по-зле да стават.

На 24-ти племенникът ми ги закарва в Благоевградската болница, където отказват да ги приемат. За лекарите нямало доказателства докато не се направят тестовете, нямат възможност да реагират. Племенникът ми вади 70 лева и плаща два бързи теста, които са отрицателни. И тогава той плаща 200 лева за другите тестове. Те им казват да се върнат вкъщи.

Това най-много ме възмущава. Племенникът ми ги завежда в апартамента си. Прекарват нощта, те си знаят как. След като излизат другите тестове, те са положителни. Чак тогава ги приемат вече в инфекциозно.

На 25-ти, на този светъл празник, ние получаваме най-лошото. Племенницата ми се обажда на брат си и казва: „Привеждат ни в реанимация“. Това е последната ни връзка с тях. Другото е в ковчег.

Безхаберието по селата и в провинцията е така. Те ги изтърваха. Племенницата живее в блока ми. Дойде на 13-ти вечерта. Като контактно лице никой досега не ме е потърсил. Не може да ме убеди ген. Мутафчийски, че са направили всичко, които е било нужно за близките ми. Дано племенникът ми се излекува, само той ми остана“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране