19.03.2021 | 18:53
Малинов хвърли бомба : Какво търси Херо Мустафа в кабинета на Гешев?
Когато някои българи или обществени организации общуват и развиват отношения с братския руски народ, това се нарича шпионаж

Председателят на Национално движение „Русофили“ и новоизпечен партиен лидер със заявка за парламентарно представителство след изборите на 4 април Николай Малинов хвърли бомба пред руско издание, като приши на прокуратурата действия по шпионския скандал от вчера, диктувани директно от  американското посолство на ул. „Козяк“.

„Преди 20 дни бях разпитан от специализирана прокуратура, под прозорците на която имаше кола на американското посолство. Какво е правила там тя (Н. Пр. Херо Мустафа – б.р.), съветвала ли е прокуратурата за начините за борба с корупцията във висшите ешелони на властта, или за битовата престъпност, или случайно се е озовала там?“, разкрива Малинов пред „Международная жизнь“.

Според Малинов посещението на американския посланик при обвинител номер 1 има общо със спецакцията по залавянето на шестимата служители на службите Военно разузнаване, Военна информация, Министерството на отбраната и на Народното събрание и подведени под съдебна отговорност за държавна измяна.

„А когато някои българи или обществени организации общуват и развиват отношения с братския руски народ, това се нарича шпионаж. Няма нито един факт за враждебното поведение на Русия спрямо България. Няма документ, в който официалната България да нарича Русия враг“, казва русофил №1.

Именно с името на Малинов започна серията от шпионски скандали у нас преди година и половина, когато той и 16 негови сътрудници от движението бяха подведени под отговорност по пободни обвинения. „Всичко това е един лов на вещици“, убеден е бившият червен депутат.

„Последва експулсиране на руски дипломати, отговорни за военно-техническото сътрудничество на България с Русия, за ремонта на самолети и хеликоптери, за това, с което властите на Чехия и Полша правят пари в НАТО, а нашите сервилни власти отказват това сътрудничество. Сега темата за отношенията с Русия излиза още повече, бих искал да кажа само едно нещо на българската общественост по този въпрос. Русия не е враг за България и няма причина българските власти да я считат за такава“, казва още Николай Малинов пред руското издание.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране