29.07.2020 | 14:57
Мангъров и Румен Петков казват своята истина за коронакризата у нас
Инфекционистът за пореден път повтори тезата си, че коронавирусът не се лекува, а на болните просто им минава

„Имаме общи виждания за медицинския фашизъм, който се вихри заради коронавируса, затова го поканих. Не му плащам никакви пари, просто пътуваме заедно, а целта е хората да разберат истината за коронакризата у нас. Жалко е, че хората не разбират, че някой може да изразява гражданска и професионална позиция, без да му плащат.“ Така отговори лидерът на ПП АБВ Румен Петков на въпроса защо е поканил доц. Атанас Мангъров на турне из страната, предава Евроком.

Доц. Мангъров смята, че кризата с коронавируса се използва за политически цели. „Кризата в икономиката и в обществото се дължи на насадения страх и на опитите от този вирус да се прави политика и бизнес, допълва доц. Мангъров. “Ще продължим да се забавляваме и да си играем с масово тестване за COVID-19, докато не ни свършат парите. В момента се харчат по милион на ден и въпреки това не съумяваме да анализираме как точно се развива пандемията у нас”, убеден е той. „4.1% или 312 хиляди българи до момента са се срещнали с Covid-19. Смъртността в България от вируса е 0.04%. Данните са извадени на база изследвани лица във всички лаборатории в страната. От тях следва, че смъртността от коронавируса е съпоставима с тази от сезонния грип. В световен мащаб смъртността е дори по-ниска – 0.02%„, обяснява доцентът.

Мангъров изрази недоумението си защо светът тръгнал в посока спиране на нормалната човешка активност. Инфекционистът за пореден път повтори тезата си, че коронавирусът не се лекува, а на болните просто им минава.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране