12.03.2021 | 15:24
Марешки и Симеонов наляха половин милион за предизборна агитация в Btv и Нова тв
Двете телевизии са получили почти 210 000 лв. от Цветан Цветанов

Патриотичната коалиция Воля – НФСБ е рекордьор по разходи за предизборна реклама в двете национални телевизии Btv и Нова тв, установи проверка на МИГNews.

Скандалната коалиция, която е обект на неспирни подигравки и гаври в социалните мрежи, е сключила договори с медиите за общо 454 153 лв. без ДДС.

Парите за Нова тв от лидера на „Воля“ Веселин Марешки и колегата му Валери Симеонов от НФСБ са общо 256 120 лв. и са разпределени в договора. Отпуснатите пари за Btv са по-малко – 198 033 лв.

Крупната сума от почти половин милион очевидно е основната причина Марешки и Симеонов или техни представители да не слизат от екрана на двете телевизии. Новоизлюпените „патриоти“ са оставени са спокойствие да говорят откровени измислици, лъжи, клевети и смешки, като тази, че синът на Веселин Марешки износвал старите му дрехи.

Учудващо втори по медийна разходи са Цветан Цветанов и неговата партия „Републиканци за България“. Формацията е дала общо 209 662 лв. на двете ефирни медии. 115 407 лв. от тях са за Btv, 94 255 лв. за Нова тв. Преди време Цветанов открито заяви, че е на „заплата“ при партийния си заместник Павел Вълнев.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране