14.01.2021 | 12:12
Марешки се обиди на „фурнаджийска лопата“
Важно е кой дърпа конците на президента, каза зам.-шефът на парламента

Кой натиска копчетата на президента и кой му дърпа конците? Този въпрос е важен. Това каза лидерът на „Воля“ Веселин Марешки, след като водещата на „Здравей, България“ по Нова телевизия Лора Инджова му зададе въпроса как ще обясните на всички онези хора, които се питат защо се е обърнал позицията като фурнаджийска лопата по отношение на датата на изборите. След като президентът обяви датата 28 март, вие в студиото ни призовахте вота да е  през май, защото пандемията е непредвидима и не е ясно колко ще са заразените, припомни тя.

Нека да сме много внимателни с тези определения – фурнаджийска лопата, скастри той водещите.

„Знаете през декември какви бяха резултатите от пандемията, когато се обяви датата. Имаше много починали и ръст на нови заразени. Сега всичко отива към затихване. Единствено животът и здравето на хората има значение“, уверява Марешки.

„Питах всички водещи журналисти за едно нещо, което президентът Румен Радев е направил за българския народ. Няма да ви поставям в неудобното положение да ви задавам въпроса. Мълчание следваше винаги. Казал съм истината и това го подразни. Това е оценката за неговия мандат“, добави той.

„Не говоря безсмислени неща. Това за мен е един безсмислен мандат”, подчерта депутатът.

„В правомощията на президента не е да прави промени в Изборния кодекс. В неговите правомощия е да насрочи дата за изборите”, категоричен е той.

По думите му по време на консултациите президентът е обяснил, че неговите правомощия за подписване на указа за датата на вота изтичат на 26 януари.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране