22.03.2015 | 16:38
Масивен инфаркт е покосил Милен Добрев
Погребението ще бъде утре в родното село на шампиона - Житница

Последният ни олимпийски шампион в щангите Милен Добрев най-вероятно в сутрешните часове на 20 март е издъхнал от масивен инфаркт.

Тялото му беше открито от баща му вчера по обед в дома му в Пловдив, но според патоанатомите, той е починал поне 20 часа преди това. Погребението ще бъде утре в родното село на шампиона – Житница. Очаква се на него да отдадат почит много знакови фигури от българския спорт.

Макар и вече извън активна състезателна дейност, Милен Добрев до последно е тренирал упорито с двуразови тренировки на ден и големи натоварвания. Не е гонел рекорди, но е вдигал сериозни тежести, въпреки, че е имал проблеми с кръвното. Това споделиха вчера негови приятели, дошли да се уверят в лошата новина.

След раздяла със съпругата си, Милен Добрев е живеел сам в нова кооперация до моста на Герджика. В последно време е регистрирал строителна фирма и опитвал да прави бизнес, преди това е имал идея да създаде, заедно със свой приятел, детска спортна школа. Освен с щанги, напоследък е тренирал и бойни изкуства. Новината за смъртта му завари съвсем неподготвени и семейството, и приятелите му. До последния момент той е бил в добра форма.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране